Ionizáló hajszárító! Semmi köze a Star Warshoz, de van értelme

791
- Hirdetés -

Nem olyan menő, mint egy ionágyú, de az ionizátoros hajszárító képes ápolni, belülről hidratálni a hajszálakat.

A háztartási kisgépek piaca évről-évre bővül, köszönhetően többek között annak, hogy a szépségápolási berendezések iránti kereslet folyamatosan nő. Egyre több vállalat figyelmét kelti fel ez a szektor, és e cégek mindent megtesznek, hogy fejlesztéseikkel vonzóvá tegyék a termékeiket a potenciális vásárlók számára.

ionizátoros hajszárító xiaomi

Nem kivétel ez alól a hajszárítók termékcsaládja is, hiszen itt is számos érdekes innovációval találkozhatunk. Olyan funkciókkal, amelyek célja, hogy az ilyen masinák ne csak megszárítsák, hanem egészségesebbé tegyék a hajat. Ezek közé tartozik az ionizáció vagy más néven ionos technológia. A Xiaomi kínálatában is megtalálható már olyanberendezés, amelyet elláttak ezzel az eljárással, és most ennek segítségével mutatjuk be, hogy pontosan mit is takar ez a megoldás, és miért hasznos.

Ionizálás

A Xiaomi kompakt készülékében (215 x 160 x 77 mm) egy 1800 wattos maximális névleges teljesítményű motor dohog. A japán Mabuchi Motor által gyártott alkatrész hat darab szárny alakú lapáttal rendelkezik, és 1,6 köbméter légáramot hoz létre a gyors száradás érdekében. Mindegyik lapátot dinamikus egyensúlytesztnek vetik alá a motor zajának csökkentése érdekében

ionizátoros hajszárító xiaomi

A termék képes forró, hideg és váltakozó hőmérsékletű levegő kibocsájtására egyaránt. Két sebességi fokozat közül lehet választani, és található rajta egy speciális fúvóka is, amely felerősíti a légáramlatot, és ennél beállítható, hogy folyamatosan forogva egyenletesen szárítsa a hajat.

ionizátoros hajszárító xiaomi

A modell specialitása az ionizátor, amelynek lelke egy integrált kondenzációs tű. Ez a komponens besűríti a levegőben lévő nedvességet, és apró, negatív töltésű vízionokká porlasztja azokat. Ezek a kiáramló levegővel együtt kerülnek ki a levegőre, illetve a hajszálakra. Ezen ionok  a hajszálak pórusait lezárják, és mélyen behatolnak a hajba, illetve a fejbőrbe. Megóvják a kiszáradástól és hidratálják a hajszálakat, illetve a bőrt, valamint csökkentik a statikus elektromosságot, ami segít megelőzni az akaratlan göndörödést, illetve növeli a haj fényességét.

Ennek következtében a haj nem csak egészségesebb lesz, hanem ez látszódik is rajta.

A vízionok egy külön rekeszben képződnek, elszigetelve a motor hőjétől, biztosítva, hogy a legmélyebb hajrétegekbe is eljussanak. A hajszárító különlegessége a dedikált vízion csatorna, amely megakadályozza az ionok hőveszteségét, és biztosítja, hogy nagy távolságra eljussanak azok. Itt kell megemlíteni még a beépített NTC hőmérséklet szabályozó egységet, amely automatizáltan állítja be a hideg és meleg levegő áramlását a környezeti hőmérséklet alapján. Ez a technológia segít megvédeni a hajszálakat és megakadályozza a túlzott hőmérséklet okozta hajkárosodást.

A készülék biztonságáról egyébként egy kétrétegű bevonat gondoskodik, amely ellenáll a szennyeződéseknek, karcolásoknak, és sima, letisztult felületet eredményez. Ugyanígy a problémamentes működést szavatolja a Prémium termosztát, és a termikus biztosíték, azaz a túlmelegedés elleni kettős védelem. Ezeknek köszönhetően az áramellátás automatikusan megszűnik, amennyiben a szenzor észleli, hogy a hőmérséklet meghaladta a biztonságos szintet

- Hirdetés -