Jótékonysági aukción elárverezték az Inspiration4 legénységnek karóráit, a befolyt összeggel a beteg gyerekeket támogatják.

Összesen 405 ezer dollárért (nagyjából 130 millió forintért) keltek el azok az IWC Schaffhausen márkájú kronográfok, amelyek idén októberben az Inspiration4 legénységének karjain a világűrt is megjárták. A befolyt összeg nem a missziót levezénylő SpaceX számláját gyarapítja, hanem a memphisi St. Jude Kutatókórház beteg gyermekeit fogja támogatni – számolt be a Hypebeast.

A svájci luxuskarórák a csillagos égbolt mintájára készültek, hátlapjukba pedig az űrhajósok nevét (a titulusokkal együtt) és a küldetés logóját gravírozták.

Fotó: Monochrome

Az űrhajó szeptember 19-én, magyar idő szerint 1 óra 6 perckor szállt le az Atlanti-óceán vizére, sikeresen befejezve ezzel azt a missziót, amelyet Inspiration4-nek kereszteltek el. A küldetés jelentős előrelépés a SpaceX számára, ugyanis a Crew Dragon volt az első olyan jármű a világon, amely csakis civileket szállított az űrbe. Az űrutazáson négyen vettek részt: Jared Isaacman 38 éves amerikai milliárdos, Hayley Arceneaux 29 éves orvosasszisztens, Dr. Sian Proctor 51 éves főiskolai tanár és Christopher Sembroski 41 éves szoftvermérnök.