Ilyet se hallottunk még. Bár az nem újdonság, hogy egy jól kitalált név, kísértetiesen hasonló a hivatalos márka üzlethez, ami megtévesztő lehet annak ellenére, hogy ezt az üzlet nyíltan tagadja. De olyat, hogy hivatalos viszonteladónak álcázza magát egy fizikai bolt, ilyenre még nem volt precedens.

Így néz ki Indiában egy Xiaomi Mi Store kiskereskedelmi engedélye, amit a Xiaomi India elnöke és vezére írt alá, Manu Kumar Jain. De ez egy hamis engedély, amire az aláírást is ráhamisították. Ma reggel hívta fel a figyelmét a vásárlóknak, hogy Indiában több olyan bolt is üzemel, amely hivatalos viszonteladónak állítja be magát és ilyen hamis papírokkal próbálja ezt alátámasztani.

Még a hivatalos Mi Store számlát is tökéletesen leutánozták, csak hogy ez nem jó semmire. Ha ilyen helyen vásárol valaki, annak se gyári számlája, se garanciája nem lesz, ezzel nem tud bemenni egy hivatalos üzletbe, mondjuk garanciális ügyintézésre, mert ezek az adatok nem szerepelnek a központi nyilvántartásban. Bukta. Feljelentést már megtették az ügyben, az indiai számítógépes bűnözési osztály és a rendőrség már vizsgálja az ügyet.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ