KezdőlapHírekÍme a Mibro Air, a Xiaomi egyik almárkájának új okosórája

Íme a Mibro Air, a Xiaomi egyik almárkájának új okosórája

A legtöbb Xiaomi vásárló számára ismerősen hangzik a Redmi vagy a Poco név. Ezek is a Xiaomi almárkái közé tartoznak, viszont van néhány kevésbé ismert név, mint a Haylou vagy a QCY. Ide sorolható a Mibro is, amiről, töredelmesen bevallom, ezidáig én sem hallottam, azonban most piacra dobtak egy igen ígéretes “okosórát”, a Mibro Air-t, amire érdemes néhány pillantást vetni.

Az eszköz november 30-án kerül forgalomba, azonban már jóval előtte bemutatásra került. A kerek kialakítású 1,28 inches 240*240 pixeles TFT kijelző az előlap 95 %-át elfoglalja. A fém keretes óra IP68 minősítést kapott, tehát nem kell félteni egy tusolás vagy fürdőzés alkalmával sem.

A számlap a felhasználó ízlése szerint testreszabható (kérdés, hogy mennyire), a menürendszer hasonlít az Android Wear kör alakú kialakítására.

A Mibro Air 12 féle sportmód kezelésére képes, és rendelkezik pulzusmérővel is. Az alvásfigyeléssel együtt minden információt a Mibro Fit alkalmazásba szinkronizál, ami igencsak hasonlít a Mi Fit-re.

Miután egy alacsonyabb kategóriás “okosóráról” beszélünk, nem meglepő, hogy saját operációs rendszert futtat az eszköz. A 200 mAh-s akkumulátorral 10 napot fut intenzív használattal, de egyszerűbb felhasználás mellett 25 napot is kibír egy feltöltéssel. A kommunikáció Bluetooth 5.0-n keresztül történik, melyen keresztül kaphatjuk meg a különböző alkalmazások értesítéseit is.

A méretei a következőek:

No, de tulajdonképpen mi is ez, és miért került az okosóra idézőjelbe? Azért, mert ez inkább egy okoskarkötő, okosóra kivitelben. Tudásban nagyjából a Mi Band 5 szintjén van, azonban kinézetben sokkal inkább tűnik egy hagyományos órának.

Jöjjön a kulcskérdés: mennyi az annyi? A Mibro Air ára 33 dollár, ami azt jelenti, hogy ez bizony becsúszik 10 ezer forint alá. Sőt, a gyártó a megjelenés alkalmából kereken 30 dollárért, tehát valamivel több, mint 9 ezer forintért adja az eszközt a MIBROAIR kuponkóddal.

A készülék AliExpress-ről megrendelhető. Mivel kis márka, így nem tartom valószínűnek a hivatalos európai forgalmazást.

Érdekesség, hogy ez az okosóra egyértelmű vetélytársa a Xiaomi, a cikk elején említett Haylou almárka Solar órájának.

Haylou Solar

Íme néhány további kép az eszközről:

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek