KezdőlapHírekÍme a legjobb Android TV-s appok

Íme a legjobb Android TV-s appok

Az Android TV egyike a világ legnépszerűbb okostévé rendszereinek. Ez nem is véletlen, hiszen a Google által fejlesztett platform alkalmazáskínálata több ezer darabra tehető, amivel messze felülmúlja a rivális megoldásokat. A grafikus kezelőfelülete átlátható, a kezelése egyszerű, és a hangalapú vezérlést is támogatja. Nem csoda, hogy több nagy cég, köztük a Xiaomi is e megoldás mellett tette le a voksát.

A hatalmas app bőség csodás dolog, de persze ember legyen a talpán, aki át tudja nézni az összeset, hogy megtalálja a leghasznosabb darabokat. Mostani cikkünkben arra vállalkoztunk, hogy bemutassuk a szerintünk 7+1 legjobb, legnagyobb hozzáadott értéket jelentő applikációt. 

Netflix

Nem is lehet vita, hogy melyik a legjobb, legfontosabb app, amely az Android TV rendszeren keresztül elérhető. A Netflix a világ legnagyobb online streaming szolgáltatója, amely több ezernyi filmet és sorozatot kínál a lehet legjobb minőségben, akár 4K felbontásban, HDR és Dolby Atmos támogatás mellett.

Android TV appok

Mindezért cserébe pedig csak viszonylag alacsony havi díjat kérnek el, ami lényegesen kevesebb, mintha előfizetnénk valamilyen hagyományos tévés csomagra. A Netflixen vannak magyar nyelvű tartalmak is, és ami nem szinkronos, ott is található rendes, minőségi felirat. 

HBO Go

A HGO Go nagyon hasonlít a Netflixre, azzal az “apró” különbséggel, hogy az elérhető kép minősége nem olyan jó, hiszen hiányzik (legalábbis a régióban) a 4K HDR és Dolby Atmos támogatás. Viszont a kínálat itt is hatalmas, és magyar nyelven is elérhetőek a tartalmak.

Android TV appok

Azért fontos kiemelni az Android TV esetében a HBO Go-t, mint fontos applikációt, mert sok az exkluzív anyag, és több rivális smart platform (MyHomeScreen, Vidaa stb. ) nem teszi lehetővé ezen fontos app futtatását. Ez pedig sokak számára döntő tényező lehet egy-egy vásárlási döntés meghozatala során. 

Asphalt 8 Airborne

Ez az egyik legszebb, és legjobb ingyenes autós játék, amely Android TV-n elérhető. A grafikája remek, és a programot úgy optimalizálták, hogy a tévék viszonylag gyengébb hardverén is pazarul elfusson. Az irányítás egy USB-n keresztül csatlakoztatható kontroller segítségével történhet, de egy ilyen eszköz már viszonylag kedvező áron beszerezhető.

Android TV appok

Az Asphalt 8 Airborne egy tökéletes példa arra, hogy az Android TV rendszer akár játékkonzolt is képes csinálni egy televízióból. És azt is érdemes megemlíteni, hogy emellett még rengeteg más játék is megtalálható a kínálatban, így például az Angry Birds, hogy csak egy fontos és népszerű példát említsünk. 

YouTube

Ha egy olyan appot kell mondani, ami miatt érdemes lehet váltani egy jól működő okostévére, az a YouTube.

Az Android TV-vel megtámogatott eszközökön, így például a Xiaomi televíziókon a YouTube kliens hibátlanul fut, és akár 4K HDR minőségben élvezhetőek, teljesen ingyen a remek videók.

A Xiaomi tévék képfeldolgozó chipjének részét képező algoritmus egyébként képes fel is javítani a felbontást is, aminek köszönhetően az alacsonyabb részletességű tartalmak is korrekt képi világgal jelennek meg a tévék nagy képernyőin. 

Retroarch

A Retroarch is egy játékközpontú alkalmazás, amelynek segítségével a régi Nintendo (Super Nintendo, NES, Nintendo 64) és PlayStation 1 játékok futtatása válik lehetségessé. Ez tulajdonképpen egy nagyon jól optimalizált, hatalmas adatbázissal rendelkező emulátor, amelynek révén így egy igazi játékkonzol varázsolható a televízióból. Az irányítás a már említett módon, az USB-n keresztül csatlakoztatott kontroller segítségével történik, így a vezérlés is pofonegyszerű. 

Spotify

A Spotify a világ egyik legnagyobb zenei szolgáltatója, amelynek adatbázisából milliónyi dal lejátszása válik lehetővé. Ez a rendszer pedig lehetővé teszi a zenehallgatást, a jó hangminőséget produkáló Xiaomi televíziókon is. 

Kodi

Az Android TV rendelkezik gyárilag telepített médialejátszó alkalmazással, ami az alapszintű feladatok elvégzésére jó pusztán. Aki ennél többre vágyik, például a médiaállományok komplex kezelésére, és extra információk online forrásból történő beszerzésére, annak ennél szofisztikáltabb megoldásra van szüksége. Ilyen például a Kodi, ami egy sokoldalú és remek médialejátszó szoftver. 

SFTV

Az SFTV, azaz Send Files to TV nevű app segítségével pofonegyszerűen, vezeték nélküli úton eljuttathatóak a kompatibilis eszközökről a (média)állományok a tévére. Annak memóriájába felmásolva pedig már akadozás nélkül játszhatóak le akár a nagy felbontású videofájlok is. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek