KezdőlapHírekIlyen lesz a Xiaomi fél milliós telefonja! (videó)

Ilyen lesz a Xiaomi fél milliós telefonja! (videó)

2 napja jelentette be Lei Jun, hogy egy 10.000 Jüan ~ 457.000 Ft-os telefonon dolgoznak, amiről bővebben értekeztem egy cikkben. Próbáltam kitalálni, hogy mik lehetnek a funkciói, tulajdonságai, ami ennyit érnek. Nos, nem minden jött be…
Ma reggel lerántották a leplet erről a telefonról és hát mint azt a fenti kép mutatja, nem lett hajtogatós. Helyette mind a négy oldalt íves mit íves, teljesen lelógó képernyőt kapott, így minden élén képernyő helyezkedik el. 88 fokban hiperívelt kialakítás miatt az oldalsó fizikai gombok eltűntek, helyüket a az érintő felület veszi át, nincs hangerő és bekapcsológomb. Jön a kérdés egyből, ami most mindenki fejében azonnal megszületett, hogy akkor mi van, ha lefagy? Bekapcs + Hangerő fel kombónak annyi…. de ne szaladjun ennyire előre, nézzük meg a bemutató videóját:

Itt minden kiderül. Se gombok, se csatlakozó, se semmi. Töltés csak vezeték nélkül, gondolom az új töltőegységhez a legideálisabb, amiről itt olvashattok. Bár a képernyő minden oldalt lenyúlik, de ha jól megfigyelitek, a sarkokon azért van nyomokban némi keret, így a sarkán védve van a kijelző. A Redmi reklámjaiból már jól ismerjük, hogy a sarkokon különösen rugalmas a ház, hogy ha leesik a sarkára, elnyeli és tompítja az ütést, így a kijelző nem károsodik.

 

A legszembe tűnőbb. a szelfi kamera hiánya, vagyis a lyuk a kijelzőn. Nincs lyuk, helyette a képernyő alá van rejtve, mint azt megjósoltam.

Az állapotsort a telefon jobb oldalára rakták, így a képernyőn semmi, de semmi nem zavar be és ez már tényleg a teljesképernyő csúcsa. Csak megszokás kérdése, hogy az akku, hálózat, stb. ellenőrzéséhez meg kell döntenünk a telefont. Értesítési terület és a kapcsolók ugyan úgy felülről lehúzva jellenek meg, a hangerő állítás is a képernyő bal oldalán kezelhető, ellentétben az eddig megszokott jobb oldaltól.

 
A hátuljára tekintve valami hiányzik, vagy túl kevés, ez pedig a hátsó kamera. Csak egyetlen lencse, egyetlen érzékelővel, de annál nagyobb LED villanóval. Az egykamerás koncepcióról már korábban írtam, hűséges olvasóink talán emlékeznek rá, de itt újra elolvashatod. Azt még nem tudni, hogy ez a Samsung 108 MP-es kamerája, mely előtt olyan lencse rendszer van, mely megoldja a normál, nagy látószögű és makró fényképezést, nem beszélve a portré elmosott képeiről. A kamera alatt meg mi lehet? Újfent találgathatunk, hogy ott lenne még egy, csak a Xiaomi erről titkolózik, vagy az az egy gomb az egész telefonon, ujjlenyomat olvasó? Mert az egész videóban egyszer sem látszik, hogy a képernyő alatt lenne. Mondjuk annak lenne értelme, hogy az egy érintő felület, több funkcióval, mint ujjlenyomat olvasó, ki/bekapcsoló, fényképező, stb.

Na és akkor eljutottunk a sokak nagy álmához, hogy egy Xiaomi telefon végre megkapná a misztikus IP68 védettséget, mivel ezen a készüléken egy fizikai gomb, lyuk, rés, stb. nincs. Nem jut bele a víz és a por. Ennek nagyon örülnénk, azt hiszem.

Vasárnapig talán még kapunk infót a telefonról, de mint az Lei Jun kiposztolta, a szilveszteri vacsorán talán meg is ismerhetjük az új koncepciót. Megpróbáljuk a Facebook oldalunkon élőben streamelni Kínából az eseményt, figyeljétek az oldalunkat délben, az az 12:00-kor!

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek