Ilyen egy jó hordozható hangsugárzó

267
- Hirdetés -
()

Manapság nagyon divatosnak számítanak a  hordozható hangsugárzók. Azt jártuk körbe, hogy mire kell figyelni, ha valaki egy ilyen típusú masina beszerzésén töri a fejét. 

A mobil hangszórók, hangfalak diadalútja már régen elkezdődött, és nagyon úgy tűnik, hogy ez a termékcsalád egyszerűen nem tud kimenni a divatból. Egészen döbbenetes mennyiségű ilyen típusú készüléket árulnak, és ennél fogva a kínálat az olcsó, filléres, kifejezetten gagyi daraboktól az arany középutat képviselő darabokon át a nagy tudású, prémium szintű darabokig terjed. 

Természetesen sok piaci résztvevő lát lehetőséget ezekben a készülékekben, és a színtéren jelen vannak az apró kis cégek épp úgy, mint a megakonszernek. A világ egyik legnagyobb tech cégének számító Xiaomi portfóliójába is bekerültek természetesen ezek eszközök. A gyártók feladat nem könnyű, hiszen a vásárlók igényei nagyok, a verseny pedig óriási. Mostani cikkünkben azt tekintjük át, hogy mik azok a legfontosabb szempontok, paraméterek, amelyek érdemes figyelembe venni, ha valaki egy ilyen termék vásárlásán töri a fejét.

hordozható hangszóró

Hangerő: Ez az egyik legfontosabb szempont, amivel kapcsolatban jó tájékoztatásul szolgálhat, hogy hány wattos az adott eszköz. Minél magasabb ez az érték, annál hangosabb egy hordozható hangsugárzó. 

hordozható hangszóró

Hangminőség: Ez értelemszerűen szintén óriási jelentőséggel bír. Az már jó pont, ha egy termék rendelkezik dedikált aktív vagy passzív mélynyomóval, ám ez nem túl gyakori megoldás a piacon, és általában jelentősen megdobja egy hordozható hangsugárzó árát. 

Bluetooth: A kötelező technológia, amelyet muszáj támogatnia minden magára valamit is adó terméknek. Ez lehetővé teszi a vezeték nélküli adatátvitelt a kompatibilis eszközökről, így például egy okostelefonról. 

WiFi: Vannak már WiFi-vel ellátott mobil speakerek, de a számuk viszonylag alacsony. Ezek előnye, hogy a hálózaton keresztül is át lehet lőni rájuk a hangot, integrálhatóak egy okos otthon rendszerbe, és lehetővé teszik netes alkalmazások közvetlen elérését is. Ez bizony hasznos tulajdonság lehet!

hordozható hangszóró

Analóg csatlakozó: Amennyiben van a terméken egy hagyományos 3,5 mm-es analóg audió csatlakozó, akkor kábelen keresztül is eljuttathatóak rá a tartalmak. 

Akkumulátor: Attól lesz mobil egy hordozható audio eszköz, hogy nem kell a működtetéshez feltétlenül hálózati áramforráshoz csatlakoztatni. Az energiát ilyenkor integrált tölthető akkumulátor szolgáltatja, amelynek kapacitása kihat az üzemidőre. Ezt mAh-ban (milliamperóra) szokták megadni, és minél nagyobb ez az érték, annál jobb a termék. 

Kialakítás: A dizájn szempontjából óriási különbségek fedezhetőek már fel, így jó eséllyel mindenki talál a piacon olyan terméket, amely passzol az ízléséhez, elvárásaihoz. 

Strapabíró: Jó pár olyan masina elérhető már, amely ellenáll az esőnek, víznek, pornak és még az ütődéseknek is. Aki terepre vinne egy ilyen készüléket, akkor érdemes ezt is számításba vennie egy vásárlási döntés meghozatala során. 

Karabiner: Itt érdemes megemlíteni, hogy léteznek már olyan termékek is, amelyeket ellátták egy karabinerrel, aminek révén egyszerűen rögzíthető egy hátizsákra, vagy akár egy ruhadarabra is. 

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -