Huami Amazfit Cor – Bemutató (xiaomishop.hu)

0
2052

Igen, tudom, nem újdonság. Csak hát most ért el hozzánk a majdnem Mi Band 3, az az a Huami Amazfit Cor. Anno még sokan azt hitték, hogy tényleg ez lesz a Mi Band 2 utódja és valóban méltó lenne rá, ha nem lett volna 3x drágább, mint a valódi 3-as. Bip tulajdonosként visszaköszönő grafikus felület nagyon ismerős, de a monokróm Xiaomi karkötőkről áttérve tényleg megvan az a kellő lépés a hordozható okos eszközök terén, mint amint elvárunk a kornak megfelelően. Csak nem fogyott volna annyi, mint a Mi Band 3-ból, amivel a céget az első helyre repítette a világ ranglistán.

Külsőségekben nagyon eltér az eddig megszokott szilikon-műanyag kombótól, a Cor 316L rozsdamentes acél kerettel rendelkezik, azért is a 32g súly és nem a szilikon pánt bölcsőjében helyezkedik el, hanem a cserélhető pánt páros között. Kijelzője OLED-ről IPS-re cserélték és 8bit színmélységet kapott. A kijelző mérete 80×160 pixel és Gorilla Glass 3 fedi a karcállóság védelmében. Akkumulátora 170 mAh ami a gyártó szerint 12 nap üzemidőre képes, de az eddigi tapasztalatok alapján ez lehet csak 10 nap, vagy akár 20 is, használattól függően, de legalább 2 óra alatt egy jó töltővel teljesen feltölthető és újra használható. A karkötő Bluetooth 4.0 kapcsolaton keresztül kommunikál a telefonnal, ami lehet iOS(9 vagy újabb) vagy Android(4.4 vagy újabb), de vásárlás előtt a Mi Fit oldalán (Play és iTunes) nézzük meg, hogy telefonunk támogatott e!?

Ha minden jól ment és beüzemeltük a karkötőnket máris párosíthatjuk a Mi Fit alkalmazásban, mint az eddigi karkötőket és máris használatba vehetjük. A Cor menüje a Mi Band 3 és az Amazfit Bip mostoha gyermeke, működésben mint a MB3, kinézetben mint a Bip. A menüben le fel és jobbra balra navigálhatunk, míg a képernyő alatti kis gomb a feloldásért és más beavatkozást igénylő műveletekért felelős, addig mindent az érintőképernyőn tudunk elvégezni. A karkötőn nem tudunk tevékenységet indítani, csak egy gyakorlatot, amit később a Mi Fit-ben felcímkézhetünk a megfelelő tevékenységgel, de Mi Fit-ben indíthatjuk a megfelelőt.

Az értesítések és időjárás az ékezetekkel nem boldogul, ahhoz már egy kicsit ügyeskedni kell, de megoldható! A menü jól kezelhető, ha megtanuljuk a pontos mozdulatokat, kicsit azért gyakorolni kell. A pulzus mérése gyors, értesítések azonnal olvashatóak, rezgése kellemesen érezhető, még ébresztőnél is.

A Huami Amazfit Cor karkötőt köszönjük szépen a xiaomishop.hu webáruháznak, 2 év garanciával, 23.590 Ft áron elérhető náluk!

 

Jó szórakozást!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ