- Hirdetés -
()

A hordozható kütyük piacát már rég uraló Mi Band 2-ről mi is és még sokan írtak, így az okos karkötő lendületes életéről nem kell senkinek beszámolni. A kütyü gyártója a Huami viszont nem büszkélkedhet ilyen eredményekkel, noha ők gyártják, de Xiaomi márkanév alatt fut a Mi Band 2. Ezen felbuzdulva készült el az új köntösbe költözött Mi Band 2 Huami Amazfit néven. Kicsit más, kicsit jobb, kicsit rosszabb, egyszerűen a Mi Band 2 öcsikéjének is hívhatjuk, hisz nem sokban különböznek. Nézzük meg ezt részletsebben, ismerkedjetek meg a Huami Amazfit okos karkötővel!

Küllemre szebb dobozban kapjuk az Amazfit karkötőt, körbe vastag karton, felső oldalon viszont egy vékony, átlátszó műanyag borítást kapott. Vagy szerencse kell, hogy ne sérüljön meg szállítás közben, vagy Huamiék tudták, hogy így sem lesz baja, ha csak egy vékony műanyag lap védi a kijelzőt.

A doboz hátulján a legfőbb tulajdonságok vannak felsorolva, kis leírással, hogy mit is takarnak ezek a funkciók.

A dobozt felnyitva már elénk is tárul a karkötő kijelzője, vagyis még csak egy védőfólia, ami imitálja az óra kijelzését.

A csomag tartalma sem bővelkedik többe, mint a Mi Band 2, egy kis leírás és egy USB töltő.

Az Amazfit USB töltője teljesen más mint a Mi Band 2 bölcsője, mágneses és a karkötő aljára csatlakozik, két szabadon lévő réz csatlakozóra.

Az Amazfit felépítése merőben más mint a Mi Band 2, maga az egység nem egy szilikon pántba van befogva, hanem mint egy óra, az egység oldalából nyúlnak ki karkötő szárai. Így nem cserélhető kedvünkre és nem tudjuk egyedivé varázsolni, mint a Mi Band 2-őt.

Az Amazfit előlapja teljesen hajlított, karc álló üvegből van és nincs rajta jól látható gomb, mint a testvérén. A képernyő alsó részén egy nagyon halvány vízszintes vonal látható, ami sejteti, hogy hol kell megnyomni a felébresztéshez és a funkciók váltásához.

A Mi Band 2-vel szemben az Amazfit egyik előnye, az óraszíj szerű pántok, amivel sokkal biztonságosabban hordhatjuk, mint a nagy testvért. Nem egy panaszt olvashattunk szerte az interneten, hogy a Mi Band 2 pánt szétpattant és leesett/elhagyták. Amazfittel ez nem fog megtörténni, nagyon jól és biztonságosan felcsatolható a kezünkre, nem fog leesni.

Az Amazfit szoftvere teljes mértékben megegyezik a Mi Band 2 szoftverével. Talán még ugyan az a Firmware is kerül rá. De hardverben különbözik, felépítésben és működésben is.

Egy hetes tesztnek vetettük alá egy időben a két karkötőt. Mindent ugyan úgy állítottunk be mind a kettőben, hogy megnézzük melyik milyen értékeket mutat majd a nap végén. Az Amazfit bal, míg a Mi Band 2 a jobb csuklómon hordtam, nem figyelve a teszt időszakra és teljesen figyelmen kívül hagyva a karkötőket, éltem mindennapjaimat. Este szinkronizálás után jöttek a mindennapos összevetések és sosem volt még csak megközelítő értékek a két karkötőn. Az Amazfit mindig több lépést, megtett utat és kalóriát számolt mint a Band.

Itt ki is térnék az Amazfit kijelzőjére. Lehet a hajlított felület, vagy vastagabb üveg miatt, de gyengébb a kijelző fénye. Lámpa fényénél, sötétben, árnyékban, stb. jól látható, de amint kimegyünk a szabadba és netán még a nap is süt, bizony jön a jó öreg takargatás, ha valamit le akarunk róla olvasni. Emellett a Mi Band 2 kicsivel jobban olvasható, szóval egy nagy fekete pont a Huami-nak!

A Huami Amazfit applikációja is megtalálható a Play áruházban, mint a Mi Fit, csak nincs benne magyar nyelv. Használata is hasonló mint a Mi fit, de kicsit máshol vannak azok az opciók, amiket már megszoktunk a Mi fit-ben.

Balra az Amazfit, jobbra a Mi Fit. A Xiaomi szoftvere kiforrottabb, felhasználóbarátabb, lévén, hogy már jó régóta a felhasználók visszajelzései alapján készítik, ezzel szemben az Amazfit app-ja még hagy némi kívánni valót maga után.

Ugyan úgy megtalálható minden adat benne, csak más elven van elrendezve. Biztos vagyok benne, hogy ezt még tovább fejlesztik és hamarosan a magyar nyelv is belekerül. Bár erre utaló nyomokat még nem találtam, mint a Xiaomi-nál a Crowdin fordító felülete. Ha valaki mégis tudja hol található meg, az ne tartsa magában, segítsünk nekik a fordításban!

A két karkötő más stílust képvisel, így nehéz megközelíteni, hogy melyik a jobb. Nyilván a Mi Band 2 elterjedtebb, felhasználóbarátabb a szoftvere, jobban látható még napfényben is a kijelző, viszont az Amazfit biztonságosabban hordható és karcállóbb a kijelzője.

Pro:

  • Szebb
  • Biztonságosabb
  • Gyorsabb BT kapcsolat

Kontra:

  • Gyengébb fényerő
  • Kiforratlan app
  • Nincs magyar nyelv
  • Több lépést mér (ez nem mérvadó, bár a Mi Band 2 jobb támogatása miatt inkább elfogadhatóbb)
  • Drágább

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -