- Hirdetés -
()

Ma egy kisebb interjú szerűséget olvashattok, melyben Hong Feng A Xiaomi társalapítója beszél a MIUI-ról, a csapatmunkáról és más egyéb dolgokról is.

Kép

Hong Feng a Xiaomi MIUI részlegének vezetője. A shanghai Jiao Tong Egyetemen szerezte meg informatikai és mérnöki diplomáját. Tudományos karrierjét a Purdue Egyetemen folytatta, ahol informatikai mesterképzésen vett részt. 2001-től 2005 Hong a Siebel-nél dolgozott, majd 2006-ban csatlakozott a Google-hoz mint vezető szoftver mérnök. A Google központban, Mr. Hong felügyelte a Google Calendar, a Google Maps és a Google 3D Street View projekteket. 2006-tól 2010-ig vezető termékmenedzserként dolgozott a Google China-nál és irányított egy sor helyi termék fejlesztését, mint például a Google Music és a Google Pinjin Input. Hogyan irányítja a MIUI csapatot? Mit gondol a MIUI-ról?

Hong Feng és az ő robotja

Tinédzser éveim a kódolással teltek, nagyon érdekelt a számítógépes programozás elsősorban azért, hogy meg tudjam oldani a mindennapi életben adódó legtöbb problémát. Annyi érdekes és szórakoztató dolgot kell megoldani, és én szeretem és élvezem, hogy ezt csinálhatom. Még soha nem építettem robotot és nincs semmilyen tapasztalatom, képzettségem e téren. Már fejlődő Xiaom-nál voltam, amikor az egyik családtagom megbetegedett. Vissza kellett térnem Shanghai-ba hogy vigyázzak rájuk, de ugyanakkor nem hagyhattam ott a munkámat Pekingben. Ezért végül építettem egy robotot, hogy megoldjam a problémát. Hogy őszinte legyek nem vagyok nagyon tisztában a hardveres dolgokkal és csak korlátozott ismeretekkel rendelkezem ezen a területen.

Kép

Kép

Szóval mit tehettem? Vettem egy padlót söprő robotot, amiből lett a “lába”, a test anyagát szemétkosárból, míg a fejét webkamerából és monitorból alakítottam ki. Ugye milyen szörnyen néz ki? Igen, de kit érdekel, amíg működik és meg tudom csinálni a dolgom vele.

Köszönjük visszajelzéseiteket MIUI-isták!

Kép

Kép

A nagy főnök, Hong Feng sok időt tölt a fórumra érkezett visszajelzések olvasásával is. A videót megnézve kiderül, hogy ha valamiről úgy gondolja, hogy a hiba vagy a kérést azonnal meg kell oldani, akkor rögtön továbbítja azt a wechat-en keresztül a termékmenedzser felé.
Problémáknak többféle oka is lehet és ezek szorosan kötődnek a mindennapi életünkhöz. Ez a koncepciót vesszük alapul a MIUI fejlesztése során. Hogyan és mit tehetünk, hogy megoldjuk a jelzett problémákat. Van erre egy megfelelő csatorna, ami maga a MIUI fórum, ahol minden MIUI felhasználó megoszthatja gondolatait, észrevételeit. Mi pedig rendszeresen nyomon követjük a kéréseket és hibabejelentéseket. A felhasználói visszajelzések rendkívül fontosak számunkra. Van olyan, hogy a belső tesztelések során nem derül fény néhány hibára, így a MIUI felhasználók visszajelzése sokat segít nekünk. Ez után megbeszéljük, hogyan oldjuk meg, vagy küzdjük le a problémákat. Néha a felhasználók nem tudják megmondani, hogy mely változtatások jók, de azt viszont egyértelműen meg tudják mondani, hogy mi az ami rossz.

Kedvenc funkcióm a MIUI 8-ban

Kép

Az egyik legmenőbb tulajdonság a MIUI 8-ban nem más, mint a második asztal. Ez által két különböző helyet is elérhetsz az ujjlenyomatod azonosítása vagy a jelszavad megadása után.

Kép

Több olyan funkció is van, amely hozzájárul az egyediségéhez, amit a bemutató rendezvényen nem is említettünk. Például, ha az ember készít egy fotót, videofelvételt vagy éppen játszol.. Aztán közben valaki hív Téged és igazán bosszant, hogy megszakítsd a folyamatban lévő alkalmazást. A MIUI-ban felugrik a hívás ablak az értesítési sáv tetején anélkül, hogy az aktuális művelet megszakítaná. Ez az egyik kedvenc tulajdonságom. Imádom, ahogy ez a sok kis apróság megváltoztatja a mindennapi életünket.

Az én szerepem MIUI-ban

Kép

Kép

A feladatom több, mint egy csapat vezetése. Ha megbízható és hozzáértő személyek vannak a megfelelő pozíciókban, akkor a te feladatod is jóval könnyebb lesz. Az első és legfontosabb, a jó ítélőképesség. Jó ítélőképesség azt jelenti, hogy képes vagy pontosan és jól mérlegelni a lehetőségeket. És aztán, ha eljön az ideje, akkor gondolkodás nélkül a jó megoldást kell választanod. Miután meghoztad az ítéletet vagy döntést, akkor kell a kommunikációs és vezetői adottságokhoz szorosan kapcsolódó jó végrehajtási készség az annak érdekében, hogy a kitűzött cél a csapat elérhesse.

Mi a MIUI jövője?

Kép

Kép

Már 6 éve fejlesztetjük a MIUI-t, ott amely idő alatt rengeteg dolgot megcsináltunk és fejlesztettünk, mivel az Android közel sem volt olyan felhasználó barát mint manapság. Az egész ANdroid rendszer sokat fejlődött és az egyes ROM-ok közti eltérés nagyon minimális. A funkció, amit használsz esetleg már jelen van más ROM-ban, és ez igaz fordítva is. Mi a MIUI jövője? Reméljük, hogy létre tudunk létrehozni még több olyan funkciót, amelyeket a felhasználók szeretnek használni és összekapcsolhatjuk ezeket a mi ökoszisztémánkban. Az intelligens otthon koncepciója trendé válhat a jövőben és még több ötlet kell, hogy nagyot alkothassunk. Hosszú út áll még előttünk.

Kép

forrás: http://en.miui.com/thread-312622-1-1.html

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -