A belépőszintű telefonok felszereltsége az ami az árát és tulajdonságait meghatározza. Általában gyenge proci, kamera, kijelző jellemzi, emellett a szoftveres támogatottsága is hagy némi kívánnivalót maga után. De nem így a Xiaomi, mármint a Redmi, mivel Xiaomi már nem gyárt belépő szintű telefont.

Redmi 9
A Redmi 9 körül az elmúlt hetekben elég nagy volt a felhajtás és a káosz. A telefon minden adatával már rég elérhető globális oldalon de értékesítésre csal a napokban kerül sor az egyes országokban. De az ügy pikantériája, hogy Kínában még csak most kezdik felfedezni és posztolni róla, mintha újdonság lenne. Csabi már összeszedett minden infót róla, amit itt olvashattok. Na de mitől korszakalkotóan lesz meghatározó a Redmi 9? A kínaiak megaszonták:

2020-ban a belépőszintű telefonok kamerája még csak meg sem közelíti a középkategória minőségét és csak egy, maximum két lencsével rendelkeznek. A Redmi 9 négy kamerával büszkélkedhet, 13 MP fő kamerával (hát ez sem üti meg a középkategóriát), 8 MP ultraszéles, 2 MP mélységérzékelő és 5 MP makró. Ráadásul ujjlenyomat olvasó is van rajta. Ez lenne a minimum 2020-ban, de a ma telefonok 47%-a nem rendelkezik normális kamerákkal.

Az olcsó mobilok olcsó vassal vannak felvértezve. A teljesítményük alig több mint 100.000 pontot kapnak AnTuTu-ban, vagy ennél alacsonyabbat, aminek eredménye a laggolás, a lassú működés, alkalmazások, játékok és szolgáltatások hiánya. A Redmi 9 Media Tek Helio G80 procija elég erős ahhoz, hogy ezeket ne tapasztaljuk, AntuTu-ban is 200.000 pont felett gurít a masina. A telefonok 60%-a gyengébb mint az elvártak 2020-ban.

Manapság már minden okostelefon tele van internettel, hisz enélkül ma már elképzelhetetlen lenne az élet. Mobilnetben már mindenhol van 4G, de WiFi-ben még mindig az átlagos 2.4 GHz az alkalmazott sáv, ilyenek a mai ócó telefonok 60%-a. A Redmi 9 ebben is utat mutat a konkurenciának, mivel rendelkezik a gyorsabb és megbízhatóbb 5 GHz WiFi-vel.

Ár

A Redmi 9 ezen tulajdonságaival azért elég jól tartja magát a konkurenciához képest, de ami még jobbá teszi az az ára. Bár hazánkban és Európa nagy részén nincs beárazva, a külföldi de leginkább keleti webáruházak kínálatában 38.500 Ft árcédulával odaver mindenkinek. Ha itt is megjelenik, valószínűsítem, hogy 45-50.000 körül meg lehet majd kapni, vagy talán még olcsóbban. Nem kell már rá sokat várni, amint lesz biztos infónk, itt olvashatjátok, vagy Facebook oldalunkon és csoportunkban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ