KezdőlapHírekHivatalos Xiaomi Mi 5X képek, már 200.000 előregisztráció!

Hivatalos Xiaomi Mi 5X képek, már 200.000 előregisztráció!

Még csak tegnap adtuk hírül, hogy jön az új Xiaomi Mi 5X telefon és elindul a MIUI9 frissítés július 26-án. Az Mi 5X telefon azóta felkerült a kínai webáruházba, ahol a kínai vásárlók jelezheti igényüket a készülékre és részt vehetnek egy remek játékon értékes nyereményekért.

Az online bolt felületén megjelent hivatalos képek alapján pár részlet kiderült, 3 féle színben lesz kapható: fekete, arany és rózsaszín. A telefon kialakításában nincs sok újdonság, a képernyő felett helyezkedik el a beszédhangszóró, selfie kamera, közelség és fényérzékelő, alatta pedig a kapacitív gombok. A képernyő kávája nem nagy, de jól látszik a fehér előlapnál, hogy bizony itt is kapunk egy fekete keretet. FEKETE PONT! A fekete előlapos verziónál ez már nem látszik. Viszont teljes fém testet kap – na jó erre adjunk egy fél piros pontot – ami tartósabbá teszi a csúcs kategóriás kerámia és üveg házakhoz képest.

A telefon aljára került a szabványos 3,5″ Jack aljzat és középre elméletileg az USB-C csatlakozó. Az USB mellett jobbra található egy hangszóró, azt még nem tudni, hogy felhasználják e a beszédhangszórót a sztereó hangzáshoz fektetve, mint az Mi6-nál. A széleken a szokásos bekapcsoló és hangerő gombok foglalnak helyet, vele szemben a SIM tálca, ami lehet 2 SIM befogadására is képes, vagy egy SIM mellé SD kártya lesz rakható.

A telefon hátoldalán a reklámokból sejthető fő komponens foglal helyet, a dupla fényképezőgép, dupla vakuval. A pletykák szerint a dupla 12MP-es fényképezőben Sony IMX386 és Samsung S5k3m3 szenzor foglal helyet, az előlapi is példa nélküli, ha igazak a pletykák, 16MP felbontású lesz. A hátlapon a Redmi sorozatnál megszokott ujjlenyomat olvasó látható.

Xiaomi Mi 5X reklám videó

A telefon weboldalán, ahol még csak a kínai sztárral (Wu Yifan) lehet játszani értékes nyereményekért, semmilyen technikai adat nincs a készülékről, de a napokban kiszivárgott plakátról tudjuk, hogy 5,5″ méretű FullHD kijelzője lesz, Snapdragon 625 SoC, 4GB RAM és 1.999 Yuan-ba fog kerülni. Nagy az érdeklődés a telefon iránt, már több mint 200.000 regisztrált játékosa van.

A bemutatóra a MIUI9 mellett július 26-án kerül sor, a Pekingi Nemzeti Kongresszusi Központban. A rendezvényre felkérik egy másik kínai celebet, Kris Wu-t, hogy segítse a készülék népszerűsítését. Ugyan ezen a napon mutatja be a Meizu a Pro 7 telefonját, hát kíváncsiak vagyunk, melyik lesz nagyobb durranás! Na jó ezt már tudjuk előre. 🙂

- Hirdetés -
Szabó Kornél
Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek

spot_img