Mint az várható volt, a Xiaomi okoskarkötői mindig is nagy népszerűségnek örvendtek. Tudása és ára, mindig is vonzó volt a rajongók számára, bár a legújabb Mi Band 5 verzióban olyan nagy fejlesztést nem vettünk észre és ráadásul egyszerre adták ki a sima és az NFC verziót.
Európában, Xiaomi Mi Smart Band 5-ként ismert okoskarkötő, 8.245 Ft áron került a kínai boltok polcaira (Jüan-ból számolva), míg az NFC-vel rendelkező, kicsit fejlettebb verzió, 9.990 Ft árcédulával jobb vételnek tűnik. Így is lett.

Az előző generáció kiadásakor az NFC-s verzióval vártak egy kicsit és mikor mindenki már megvette a simát, kidobták gombokkal drágábban. Most viszont már nem látják értelmét a sima karkötőnek, mert mindent tud, mint a kisöccse és sokkal többet. A kettő közti árkülönbség pedig annyira csekély, hogy értelmét veszti az olcsóbbat választani.

A nem várt érdeklődés meglepte a vállalatot és az olcsóbb helyett az NFC-s Mi Band 5 fogyott el percek alatt! Az utánpótlás folyamatban van. Várhatóan újabb csúcsot fognak dönteni a hordozható technológiai piacon és megtartja a Xiaomi az első helyét a rangsorban. Pár hét múlva pedig az is ki fog derülni, hogy a globális változat melyik verzió lesz. A sima az tuti, de az NFC-s elég kérdéses és addig még nagyon sok mindent meg kellene oldani, hogy használható legyen vásárlásra. Főleg hazánkban…