KezdőlapHírekHihetetlen okosszemüveget mutatott be a Xiaomi (Frissítve)

Hihetetlen okosszemüveget mutatott be a Xiaomi (Frissítve)

Frissítés (14:33)⇓

Bár a Xiaomi szerdai bemutatójától és a Xiaomi 11T családtól hangos az internet. Ma reggel is felrobbantották, a legújabb high-tech kütyüjükkel, egy okosszemüveget mutattak be, nagy meglepetésünkre.
Az a legnagyobb döbbenet, hogy annyira jól titkolták, hogy pletykák sem voltak róla. Bár tegnap volt kint Weibo-n egy plakát, amiről azt hittük, hogy a Xiaomi 11T telefonokhoz tartozik. Ma már tudjuk, hogy nem, egy okosszemüveget, vagy annak egy funkcióját tartalmazta.

Kijelző / lencse

A szemüveg jobb lencséjét úgy alakították ki, hogy a keretben lévő, 0.13″ MicroLED kijelző képet tükrözze a szemünk felé. Ez az optikai hullámvezető lencse tükröződése és diffúziója révén valósulhat meg. Maga kijelző kisebb, mint egy rizs szem, de mégis hatalmas, 2 millió nit fényerőt képes kibocsájtani.

Funkciók

A lencsén elénk táruló képernyő hatalmas. Bár a képernyő csak zöld monokróm, ami lényegében javítja az információk leolvasását, mert a természetben elenyésző ez a szín. Így minden helyzetben és környezetben tisztán láthatjuk az elénk táruló információt. Funkcióban csak a legfontosabbat kapjuk, mint pl.:

  • Óra / Dátum
  • Értesítések
  • Bejövő hívások
  • GPS navigáció
  • Szöveg fordítása
  • Fényképezés

Fényképezés

Emellé kapott a szemüveg a másik szár végébe egy kamerát, aminek a felbontása jelenleg ismeretlen. De a bemutató videó alapján nem lehet túl alacsony, hisz akkor nem posztolhatnánk a közösségi médiába, vagy blogra. Valószínű, hogy 8 MP, vagy annál nagyobb, hogy legalább olyan jó legyen, mint a legújabb Google Glass. Az aktiválásához kétszer meg kell érinteni a szemüveget és máris készül a kép, amit átküld a telefonunkra.
Az okosszemüveget ellátták mikrofonnal is, mivel a legtöbb funkciót hangutasítással lehet elérni. Természetesen ez még csak kínai nyelven érhető el, ha csak nem lesz alapértelmezett az angol is, akkor szerencsénk van. A szemüveg képes az utasításokon kívül hang fordításra is, akár azonnal. Így tudunk kommunikálni, idegen nyelvű barátokkal vagy partnerekkel, anélkül, hogy a telefonunkat kellene erre használni.

Xiaomi Smart Glasses

Take a closer look at the #XiaomiSmartGlasses. The future now is in front of your eyes. #NeverStopExploring.

Posted by Xiaomi on Monday, September 13, 2021

Az egész szemüveg mindösszesen 51 grammot nyom, ami picivel több, mint a Google szuper szemüvege. Négy magos ARM processzorral rendelkezik, Bluetooth és WiFi kapcsolattal. A Xiaomi okoszszemüveg csak Androiddal kompatibilis jelenleg, iOS támogatásról még nincs szó.

A szemüveg jelenleg csak egy koncepciós termék, nincs tömeggyártásban, így ennek bevezetésére még sokat kell várnunk. Áráról sem esett még szó, a kínai médiában sem, így nem tudjuk, hogyé adják keleten. Nem hisszük, hogy a szerdai bemutatón viszont látjuk, de jó lenne megismerkedni vele egy élő bemutatón. Amint többet tudunk, azonnal jövünk a részletekkel!

Frissítés (14:33)

Ahogy jönnek az információk, a Xiaomi egyre több részletet árul el a szemüvegről. A legújabb, a kamerájának a felbontása, ami pontosan 5 MP. Ezzel jelenleg csak álló képet tud készíteni és szöveget fordítani. A kamera használata közben, a lencse mellett egy piros, villogó led jelzi a külvilágnak, hogy felvétel készül vele, így tiszteletben tartva a magánélet védelmét.

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek