Haylou Solar LS05 bemutató. Egy brutál óra gombokért… (TomTop)

0
8635

2019 év végén került egy új márka a Xiaomiyoupin webáruházba, a Haylou, mely egy egész olcsó okosórát kínált alap funkciókkal. Ezt követte a következő órája, amit ebben a cikkben és videóban olvashattok és láthattok, a Haylou Solar LS05.

Specifikáció

Termék neve: Haylou Solar
Modell: Haylou LS05
Kijelző: 1.28 hüvelykes TFT képernyő
Felbontás: 240 * 240
BlueTooth verzió: 5.0
Érzékelő: Rendkívül alacsony dinamikus optikai pulzusmérő és gyorsulásmérő
Akkumulátor kapacitása: 340 mAh
Kompatibilitás: Android 4.4 vagy újabb, iOS 8.0 vagy újabb
Az akkumulátor élettartama: 30 nap (pulzusfigyeléssel 15 nap)
Víz- és porálló: IP68
Üzemi hőmérséklet: -20 – 45 ℃
Adatok szinkronizálása: Haylou Fit (Play áruház, App store)
Nyelv: kínai és angol
Sportolási módok: Jogging, gyors séta, kerékpározás, hegymászás, futás fedett területen, spinning, jóga, tornaterem, szabad edzés, kosárlabda, futball és csónakázás.
Főtest mérete: 45,3 * 11,4 mm
Szíj hossz: 22 cm
Teljes tömeg: 54 g
Csomag súlya: 300 g
Csomag mérete: 12,5 * 12,5 * 6 cm

Nagyon meglepő volt először olvasni erről az óráról, mindenki Xiaomi új okosórájáról hadovált, igen, EZ NEM XIAOMI termék! Azért mert a Xiaomiyoupin webáruházában kapható, az még nem lesz az. Az okosóra a cég webáruházába 179 Jüan (~ 7.985 Ft) áron kapható, erre rájön egy “kis” haszon és teher, így a nemzetközi kínálatba 34.99$ (~ 11.050 Ft) áron került forgalmazásra. Azért ez sem vészes, sőt, tudásához mérten nagyon is kecsegtető. Plusz különleges kiszerelésben, plusz 2 db képernyővédővel is kapható már:

Az óra, globális változat, így nem kell aggódnunk a kínai nyelv miatt, minden angol, az óra és az app is. Ráadásul az óra simán kezeli a magyar ékezetes karaktereket, még a hosszúakat is! Az érintő képernyő nem a csúcs, nem kifinomult, de hát ennyi pénzért ne is várjunk többet, bár simn, akadás mentesen használható, ha határozott mozdulatokkal kezeljük. Az akkumulátor élettartama megér egy misét. 340 mAh-ból rendesen kihoztak mindent, ha csak órának, némi értesítés megjelenítésre használjuk, simán hozza a 30 napot, sőt még többet. De ha sportolásra és 24 órás pulzusfigyelésre is használjuk, akkor is elketyeg 15 napot. Azért ez nem király, hogy 2 hetente kell csak tölteni, ha mindenre IS használjuk? Ja meg a töltés! Kapásból mágneses töltőt kapunk hozzá, nem tartót, meg pattintós izét, talán ez 2020 órási innovációja? Mi Band 5 esetén talán… :mrgreen:

Az óra nem csak ideő kijelzésére és értesítések megjelenítésére szolgál, hanem segít relaxálni, megkeresni a telefont, stopperóra, zenevezérlő, aktuális időjárás és előrejelzés. Ezeket nagyon pofás, jól látható és egyértelműen kijelzi. Ezen felül több óralapból is válogathatunk, vagy a menüben, a beállításokban válogathatunk, vagy az alap óralapot ha hosszan megérintjük, akkor is jobbra-balra tologatással kiválaszthatjuk a nekünk megfelelőt.

Az óra szíja 22 mm szabvány méret, de nem szabvány csatlakozású, mivel nem egyenes, hanem görbe, így a normál egyenes szíjak kétséges, hogy passzolnának. Az anyaga elasztikus szilikon, bár a videóban kétségeim támadtak az élettartamáról, de ne legyen igazam! A másik vagyis egyik megdöbbentő tulajdonsága, a teljes víz és porállósága. IP68 szabvánnyal nyugodtan űzhetünk bármilyen sportot benne, úszhatunk, fürödhetünk a Balcsiban, zuhanyozhatunk, nem lesz baja.

A Haylou Fit alkalmazást beszerezhetjük hozzá a Google Play áruházból, ha Androidos telefonunk van, de szintén megtalálható az Apple App Store-ban is, ha iOS eszközünk van. Az app használata is végtelenül egyszerű, nincs túlbonyolítva. Minden angolul van rajta, könnyen érthető, nem kíván középfokú angol nyelvvizsgát a megértése. Ennek ellenére mindent tud, mint a nagy konkurens, a Mi Fit vagy az Amazfit appja.

Összegzés

Nagyon pozitívan csalódtam ebben az órában, komolyan mondom, ha a Bip órám feladja a küzdelmet, akkor elgondolkozok a Haylou szögletes verzióján, bár az kevesebbet tud, így még ez a kerek is szóba jöhet. Nem tud többet sem kevesebbet, mint amit manapság elvárunk egy okosórától. Méri a pulzust, vagy egy rahedli sport funkciója, kalória égetést, időjárást, ékezetek, értesítés, stb. Ráadásul pofátlanul olcsó! Szóval akinek most kell egy jó óra, az a fenti linkeken nyugodtan megvásárolhatja, ingyen és ÁFA, VÁM mentes szállítással!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ