KezdőlapHírekHarmonyOS Xiaomin? Nem tűnik valósnak

HarmonyOS Xiaomin? Nem tűnik valósnak

A Huawei egyértelműen mélyrepülésben van, mióta nem használhatja a Google mobilszolgáltatásait. Sok mindennel próbálkozik, de a Kínán kívüli Android felhasználók annyira hozzászoktak a Google appokhoz, hogy ezt a hátrányát nem tudja behozni. Jómagam nap, mint nap 8 féle Google alkalmazást használok, és nem szívesen válnék meg ezektől.

A Huawei magával az Androiddal nem szakított egyelőre, hisz’ egy nyílt forráskódú operációsrendszerről beszélünk, de már 2019 augusztusa óta fejleszti a Harmony OS nevű “saját” rendszerét. Azért került idézőjelbe a “saját” szó, mert alaposabban megvizsgálva egyelőre úgy tűnik, hogy a HarmonyOS egy átnevezett Android.

Persze elképzelhető, hogy később teljesen függetlenedik, ki tudja, a lényeg, hogy, mivel Android alapú, így, csak úgy, ahogyan anno a MIUI ment föl különböző telefonokra, megjelent egy felvétel, amin állítólag egy Xiaomin HarmonyOS fut.

Nem gondolom valósnak a videót, több szempontból sem. A videón látunk egy telefont, amiről egyáltalán nem biztos, hogy Xiaomi, attól, hogy rámondják még nem lesz az, de a legnagyobb gond nem ezzel van. A felvételen egy boot animáció szerepel. Aki valaha foglalkozott már jobban custom romokkal, és belevetette magát az ilyen-olyan módosítgatásokba, az jól tudja, hogy egy boot animációt konkrétan gyerekjáték lecserélni, így szerintem a videó csupán föl akarta rázni az állóvizet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek