Hamarosan itt a MIUI9, nosztalgiázzunk kicsit.

2402
- Hirdetés -

Pár nap múlva kerül bemutatásra a Xiaomi Mi 5X és vele együtt a MIUI legújabb, 9-es verziója. Aki régi MIUI rajongó, ismerheti a MIUI eddigi kiadásait, régi verziókat és régi kinézetet. Viszont hazánkban jelentősen csak az utóbbi 1-2 évben nőtt meg kereslet a remek márka iránt és az új felhasználók talán csak a MIUI7-vel találkozhattak. Hát lássuk, hogyan néztek ki a különböző verziók kezdőoldala, miként változott meg a MIUI kinézete az évek során. Jöjjön hát egy kis MIUI történelem óra.

2010 – MIUI V1

A MIUI első verzióját még 2010-ben adták ki az akkori Android Froyo 2.2.x alapokon. A MIUI alapját az Android AOSP adta, ehhez adtak hozzá saját fejlesztésű alkalmazásokat.

2010 – MIUI V2

A második kiadás ugyan arra az alapra készült, kicsit átgondolt kezelőfelülettel.

2011 – MIUI V3

Android 2.3.x alapok, továbbfejlesztett felület, ami már témázható egyedileg!

2012 – MIUI V4

Android 4.0.x – 4.1.x alapok, saját Vírusirtó alkalmazás.

2013 – MIUI V5 (Személyes kedvenc)

Android 4.1.x – 4.4.4 alapokon. Ez volt az Android leghosszabban futó rendszere és az első ami széles körben meghódította a világot. A MIUI az 5-ös verzióval tört be hazánkba, ekkor indult el a mára a legnagyobb Xiaomi közösséget magába foglaló oldal a MIUI Magyarország és fóruma, innen számít hazánk hivatalos partnernek a Xiaomival.

2014 – MIUI V6

A MIUI történelmében talán a legnagyobb változást a hatos MIUI hozta, teljesen átdolgozott felület és nem csak téma szinten. Android verzió is ugrott végre 5.0.2-re.

2015 – MIUI V7

A legszélesebb android alappal rendelkező verzió, 4.4.4-től 6.0-ig.

2016 – MIUI V8

A legvitatottabb MIUI eddig. Nagy nehezen megjelent az Android 7, az az a Nougat alap, sokak örömére és kárára…

2017 – MIUI V9

A legtöbb támogatott processzorral rendelkező telefon megkapja az Android 7 Nougat alapot, a többi sajnos marad régebbi, de nem elképzelhetetlen, hogy később mégis sikerül minden jelenleg futó készülékre megcsinálniuk. A MIUI9 rendszert visszamenőleg Xiaomi Mi2/2s telefonig mindegyik megkapja kivétel nélkül, a tabletek is!

Ti is nagyon várjátok már az új MIUI-t?

 

- Hirdetés -

1 hozzászólás