KezdőlapHírekHamarosan érkezhetnek a Global Aqara okosotthon termékek

Hamarosan érkezhetnek a Global Aqara okosotthon termékek

A Xiaomi ökoszisztémába tartozó Aqara okosotthon termékeit már sokan ismerhetitek. Akik okosotthon termékek iránt érdeklődtek az elmúlt 2 évben, azok biztosan találkoztak már a gyártóval. Az Aqara termékek is integrálhatóak a Mi Home rendszerbe, és több olyan eszközük van, amit a Xiaomi saját logójával nem kínál. Nem mellesleg az egyik legnagyobb IoT eszközgyártó cég a Xiaomi leányvállalatai között. Okos ajtózár, függönymotor, biztonsági kamera, vízérzékelő, és számos IoT eszköz található meg az Aqara kínálatában, melyből párat már mi is bemutattunk. És ezt is.

Annak ellenére, hogy a termékeket hivatalosan csak Kínában értékesítik, mi is beszerezhetjük kínai kiskereskedőkön, például AliExpress, GearBest, és van hazai próbálkozás is. Viszont sem support, sem szervizháttér nem biztosított.
Az Aqara termékek nagyon népszerűek, mert korrekt anyagminőséggel, és kedvező árképzéssel rendelkeznek. És természetesen remekül használhatóak, integrálhatóak.
Mivel a gyártónak nincs befolyása jelenleg az árképzésbe (a harmadik félnél), ezért az említett webshopok szabadon emelhetik az árat.
Ennek valószínűleg hamarosan vége szakad, mivel az Aqara elsőként az USA-ban kíván hivatalosan is megjelenni.

A vállalaton belüli megbízható forrásból származó információ azt jelzi, hogy a márka az elkövetkező napokban bemutathatja termékeit az Egyesült Államok piacán. A forrás arra is utalt, hogy a termékek értékesítése az Egyesült Államokban online történik az Amazon USA-n keresztül. Várható, hogy a termékek az Egyesült Államokon kívüli más országokba is elérhetőek lesznek. Meg nem erősített információk alapján 2020 Q2-ig megjelenhet a Nyugat-európai országokban, és talán hazánkban is.

Az Aqara intelligens otthoni kezdőkészlet egy olyan termékcsomag amely az Amazon online áruházában is megtalálható. A készlet egy Aqara Hub-ból, Aqara Smart Plug-ból, ajtó- és ablaknyitás-érzékelőből, mozgásérzékelőből és vezeték nélküli mini kapcsolóból áll. A gyártó kínál még rezgésérzékelőt, árvíz/vízszivárgás érzékelőt, valamint Aqara hőmérséklet és páratartalom érzékelőt is.

Kompatibilitás szempontjából is sokkal jobb a helyzet az Aqara termékekkel, ugyanis az összes termékük kompatibilis az Apple HomeKit-el, míg a Smart Plug és az Aqara Hub kompatibilis a Google Asszisztenssel. Ezen felül az Aqara Hub, a mozgásérzékelő, a páratartalom- és hőmérséklet-érzékelő, az ajtó- és ablaknyitás-érzékelő, valamint a Smart Plug kompatibilis az Amazon Alexa-val is.


Amint frissebb információnk lesznek, azt publikálni fogjuk.

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek