KezdőlapHírekHajlítható Xiaomi: Ne így!

Hajlítható Xiaomi: Ne így!

A hajlítható kijelző a telefonpiac egy olyan újdonsága, ami nem egy kis apróság, mint, hogy a harmadik kamera mellé raknak még egy negyediket is. Ez egy olyan technológia, aminek célszerű felhasználását még próbálgatják a gyártók, egyelőre összesen 3 olyan cég van, akinek a készülékei Magyarországon is kapható, ezek a Samsung, a Motorola és a Huawei.

Samsung Galaxy Z Fold 2

A Xiaominak is jelent meg hajlított kijelzős mobilja, ez a Mi Mix Alpha, aminek szintén hajlított a kijelzője, de nem a szokott módon, itt konkrétan körbeöleli a készüléket.

A Mi Mix Alpha sosem került sorozatgyártásba, Lei Jun, a Xiaomi vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy a telefon egy kutatási projekt volt és elérte a célját, viszont a tömeggyártás költségei túl magasak lennének ahhoz képest, amennyien megvásárolnák a készüléket. Ebbe belejátszik az a tényező is, hogy a telefon akár az 1 millió forintot is meghaladhatta volna, ha ideér, ugyanis Kínában 20 ezer yuanos, akkor 858 ezer forintos árat ígértek. 20 yuan most 909 ezer forint, mire itt is kapható lenne… Szóval értitek, különleges, de ennyit nem ér.

Kollegám decemberben írt arról, hogy kiszivárogtak a Mi Mix Alpha 2 tervei. Ez persze még nem jelent semmit, terveket mindenki készít, nem tudni, hogy egyáltalán megjelenik-e valaha ez a készülék.

A probléma talán azzal van, amit Kollegám is megfogalmazott a cikke zárásaként, hogy nagyon szép, nagyon érdekes, de mi értelme? A többi gyártó leginkább úgy használta föl a technológiát, hogy azzal segíteni próbálja az emberek mindennapjait, nevezetesen, hogy kisebb helyen elférjen az adott készülék, nagyobb kijelző álljon rendelkezésre, amikor arra szükésg van. Elképzelhető, hogy a Xiaomi is efelé fordul, ugyanis a legutóbbi kiszivárgott tervek erről árulkodnak.

A nemrég megjelent Mi 11 ilyen tekintetben egy hagyományos telefon, átlagos kinézettel, viszont egy Weibo felhasználó úgy gondolta, hogy márpedig az övé akkor is hajlítható lesz.

Nem találni rá egyetlen értelmes magyarázatot sem, hogy mégis miért lett ilyen sanyarú sorsa a szűk 2 hete debütált készülék egy példányának. Egyébként én azt sejtem, hogy ezt nem puszta kézzel hajlították meg, bár, majd JerryRigEverything kideríti a választ, de a Mi 11 az alumínium kereten kívül Gorilla Glass Victus üveget használ. Ezt a párost eszköz nélkül azért nem lehet egyszerű eltörni.

Innen is üzenem a kedves fel nem használónak, hogy legközelebb inkább adja ide nekünk!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek