- Hirdetés -

A Google letiltotta az orosz törvényhozás alsóháza, a Duma csatornáját a YouTube-on, az oroszok válaszul a videómegosztó letiltásával fenyegetőznek. 

Oroszország ismételten a YouTube teljes betiltásával fenyegetőzik, miután az anyacég Google blokkolta a Duma csatornáját. A videómegosztó arra hivatkozva tiltotta le a csatornát, hogy az megsérti a felhasználási feltételeiket – írja a Reuters. Az orosz állami médiahatóság, a Roskomnadzor már korábban is fenyegetőzött a YouTube betiltásával, ám az orosz külügyminiszterium szóvivője szerint ezt most valóban meg is léphetik.

Oroszország már korlátozta a hozzáférést a Facebookhoz és az Instagramhoz, miután a platformokat birtokló Meta Platforms IT-óriásvállalatot „szélsőségesnek” minősítette. Emellett a Twitter is blokkolták az országban.

Az orosz médiahatóság az előző héten jelentette be, hogy büntetőintézkedéseket hoz a Google ellen, arra hivatkozva, hogy a keresőóriás hazugságokat terjeszt az általuk üzemeltetett oldalak felületein. A Reuters beszámolója szerint a médiahivatal arra hivatkozik, hogy a Google megsérti az orosz törvényeket azáltal, hogy olyan képeket terjeszt a háborúról a YouTube-on, amely nem felel meg a valóságnak. Oroszország több szankciót is bevezet a Google ellen, a keresőmotornál például olyan szöveget fog megjeleníteni, amely szerint a cég megsérti az orosz törvényeket.

A Putyin által csak „különleges katonai hadműveletnek” nevezett háború keretében február 24-én Oroszország katonák tízezreit küldte Ukrajnába, arra hivatkozva, hogy az országot demilitarizálni és nácimentesíteni akarja.

- Hirdetés -