Az ünnepi szezon közeledtével nagy segítség lehet a Google Térkép újítása, melynek segítségével hamarosan nem csak a tömegközlekedési eszközökre és megállókra vonatkozó zsúfoltsági adatokat érhetünk el az oldalon. 

Szeretjük a karácsonyt, de a vele járó ünnepi bevásárlást nem mindig. Az ajándékok utáni hajsza, a hosszú sorbanállások és a zsúfolt üzletek már önmagukban is igencsak bosszantóak tudnak lenni, a koronavírus-járvány idején pedig pláne nagy veszélyt rejtenek magukban. A Google most erre igyekszik megoldást kínálni egy olyan funkció bevezetésével, amely valós idejű, zsúfoltsági adatokkal képes szolgálni a felhasználóknak.

Már egy ideje itthon is elérhető a Google Térkép tömegkövetésre építő funkciója, amelyeket hamarosan vásárokra, piacokra, plázákra, repterekre, múzeumokra és egyéb fontos helyekre is kiterjesztenek annak érdekében, hogy a felhasználók elkerüljék a tömeget. „További információt szeretne? Koppintson egy környékre, és tekintse meg, milyen forgalmas a nap különböző szakaszaiban, valamint mi a helyzet a benne található éttermekkel, üzletekkel és szabadidős helyekkel (például egy múzeummal), így könnyen eldöntheti, hogy fel kívánja-e keresni az adott környéket” – olvasható a cég blogposztjában.

A Google közlése szerint az újdonság még az ünnepek előtt minden Android és iOS platformra megérkezik, ám ahogy az lenni szokott, bizonyos extra funkciók csak az USA-ban lesznek elérhetőek. A keresőóriás szerint a térképszolgáltatás által kínált adatok és információk segítségével a lehető legfeszültségmentesebb lehet a karácsony.