- Hirdetés -
()

A Google folyamatosan próbálja visszaszorítani a támadásokat az Android rendszere ellen és ezért folyamatosan nehezíti a rosszakarók dolgát, mint pl. a Google Play protect és a folyamatos javítócsomagok, amik az apró réseket foltozzák be időről időre.

Az Android Oreo 8.0-val egy újabb védelmi vonalat állított fel, az adatok védelme érdekében. Ezt nevezték el Google Anti-rollback védelemnek, ami annyit tesz, hogy nem lehet visszaállni egy korábbi verzióra, mivel azok olyan hátsó kapukat, vagy biztonsági réseket tartalmaznak, melyek az új verzióban javítva lett. Ezzel növelve a felhasználó adatainak védelmét. Vagy éppen agyvérzését…

Egy átlag felhasználónak sosem lesz ezzel problémája, mivel visszatérni egy korábbi verzióra nem egyszerű feladat és ennek tudatában már a szervizek sem fogják vállalni, mivel már az EDL mód sem működik ebben az esetben. Tehát vissza lehet rakni az előző romot, de onnantól felejtsük el a telefonunkat, mert TÉGLA lesz belőle és csak egy szép porfogó a polcon.

Na itt jön a csavar! Ez igaz a Xiaomi telefonokra is, a napokban nyitotta meg a kapuit a legnagyobb téglaüzem a Redmi Note 5 MIUI 10 Android 8.1 frissítés nem mindenkinek tetszett és vissza akarták kapni a jól működő MIUI 9-et. És jött a hideg zuhany! Nincs recovery, nincs fastboot, nincs EDL, nincs semmi! Az Android rendszer szándékosan megvédett (tönkretett) minden olyan telefont, amit vissza akartak állítani korábbi verzióra és most 5 millió eladott darabból jó néhány a Xiaomi hivatalos szervizeiben csücsül.

A megoldás csak és kizárólag a Xiaomi hivatalos szervizében van, ne higgy a mókolós havernak, hogy megcsinálja!

A Xiaomi hivatalos bejelentése az ügyben:

Kedves MIUI rajuongók,

A rendszer stabilitásának megőrzése és az eszköz biztonságának biztosítása érdekében a Xiaomi bevezetett egy anti-rollback mechanizmust. Ha frissített a MIUI 10 Beta ROM július 6. kiadása után, kérjük, ne próbálja visszarakni az előző Stabil és Beta ROM-ot. Ellenkező esetben a készüléket TÉGLA lesz, ami szintén befolyásolhatja a készülék stabilitását. Ha a készüléket TÉGLÁSODOTT, kérjen segítséget a legközelebbi Mi szervizközponttól.

Global Beta ROM
1. Ha frissített a MIUI 10 Beta ROM 8.7.6-ra vagy újabb verziójára, akkor minden 8.7.6 (beleértve a 8.7.6-os) verzió utáni ROM-ra frissíthet, de a Beta ROM 8.7.5 vagy korább ROM-ra nem tud visszatérni.
2. Ha Beta ROM 8.7.5 vagy korábbi ROM volt fent, akkor az összes korábbi ROM-ra vissza térhet.

Global stabil ROM
1. Ha a Stabil ROM V 9.5.19 (hamarosan megjelenik) ROM van fent, a Stabil V 9.5.19 (beleértve a V 9.5.19-ét is) ROM utánit felrakhatja, de nem lehet Stabil ROM V9.5.17 vagy ROM korábbra visszatérni.
2. Ha Stable ROM V 9.5.17 vagy régebbi ROM van fent, akkor az összes régebbi ROM-ra visszatérhet.

Ha ki szeretné próbálni a 8.7.6 előtti ROM-ot, akkor az előző ROM-on maradhat, ami nem befolyásolja az eszköz használatát.

Elnézést az okozott kellemetlenségért.

Köszönjük az Ön megértését és együttműködését.

MIUI csapat

Eddig csak a Redmi Note 5 / Pro telefonról volt szó, de a többi készülékre is ez a sors vár. Ellenőrizheted az ARB meglétét PC-vel így:

  • ADB és driverek fent legyenek PC-n
  • Nyisd ki a bootloadert
  • Indítsd újra a telefont fastboot módban
  • Add ki ezt a parancsot parancssorban: fastboot getvar anti
  • Ha az eredmény 4, akkor nálad be van kapcsolva az ARB
  • Ha az eredmény kisebb mint 4, akkor nálad nincs bekapcsolva az ARB

Szóval! Vigyázzatok, és tartsátok be Aaron Eckhart szavait a A Föld inváziója – Csata: Los Angeles filmből: Vissza? Soha!

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -