- Hirdetés -

A Google új funkciójával könnyebben megtalálhatjuk a keresett dolgot, ha nem tudjuk a saját szavainkkal körülírni. 

Biztos sokan jártak már úgy, hogy nem jutott eszükbe a keresett dolog neve, sőt még saját szavaikkal sem tudták leírni, mit is keresnek pontosan. Ebben az esetben jön jól a Google újítása, amely képekkel igyekszik kipótolni a “hiányzó részeket”, és amelynek tesztelését az Egyesült Államokban már meg is kezdte a cég.

A multisearch nevű funkció lényege, hogy a felhasználók egyszerre kereshetnek szöveggel és képekkel. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy adott szót képekkel is kipótolhatjuk a a képfelismerő technológiával dolgozó Google Lens segítségével, így minden esély megvan rá, hogy a keresés a lehető legpontosabb eredménnyel járjon. Valahogy így:

google szavainkkal
Fotó: Google

A Google egy ruhanemű példáján keresztül szemléltette a funkcióját blogjában: ha például arra vagyunk kíváncsiak, hogy az adott ruha kapható-e zöld színben, csupán annyit kell tennünk, hogy a Google Lens segítségével lefotózzuk, és leírjuk mellé a zöld szócskát.

A keresőórás nemrégben a Google Naptárban is bevezetett egy új funkciót, amely a baráti találkozókat segít összehozni. Az újdonsággal segítségével a felhasználó kijelölheti azokat az időpontokat a naptárában, amelyek alkalmasak egy baráti találkára, majd az adott időpontok valamelyikére meghívhatja a barátait, akik eldönthetik, hogy nekik is megfelel-e a dátum.

- Hirdetés -