KezdőlapHírekGondok vannak több Xiaomi telefon érintőkijelzőjével a MIUI 12.5 frissítés után

Gondok vannak több Xiaomi telefon érintőkijelzőjével a MIUI 12.5 frissítés után

Érintőkijelző gondok adódtak több Xiaomi és Redmi telefonnal, miután frissítettek MIUI 12.5-re. Az XDA-Developers egyik felhasználója személyes érintett, közzé is tett egy videót a saját Mi 11 Ultra telefonjáról, miután frissítette MIUI 12.5-re.

A videón jól látszik, hogy a telefon furcsán reagál az érintésekre, nem lehet normálisan görgetni, de ez csak bizonyos alkalmazások esetében történik meg. Míg az alkalmazások között vígan lehet pásztázni, úgy a Redditen már nem. Ez egyértelművé teszi, hogy a probléma szoftverhiba, hisz’, ha hardveres lenne, akkor sehol sem működne rendesen.

A témával kapcsolatban van egy Reddit oldal, ahol kiderül, hogy nem csak a Mi 11 Ultra értintett. Az alábbi készülékeken is tapasztalták felhasználók a jelenséget:

  • Xiaomi Mi 11
  • Xiaomi Mi 10 Ultra
  • Xiaomi Mi 11 Lite
  • Xiaomi Mi 10T Pro
  • Redmi Note 10 Pro
  • Redmi Note 9S

Az XDA-Developers megkereste a Xiaomit az esettel kapcsolat, akik reagáltak rá. A Xiaomi szóvivője azt mondta, hogy tudnak a problémáról, elkezdték kiadni a frissítést, ami fixálja a hibát.

Itt érdemes megállni egy szóra, és visszamenni egy szűk hónapot, amikoris a MIUI spanyol csapata levelet írt a Xiaominak a ROM-ok problémái miatt. Az egyik pontban ez szerepelt: Egy-egy szériában 4-6 különféle készülék is megtalálható, így érthető, hogy miért engedik el jóval hamarabb a szoftveres támogatást. A készülékek száma nő, de, ha nincs több fejlesztő, akkor valahogy kompenzálni kell. Erre a Xiaomi azt reagálta, hogy az eszközök számán nem változtatnak, a cél, hogy elhozzák a legújabb innovációkat, és hogy mindenki számára különféle lehetőségeket kínálhassanak.

Kérdem én, biztos ez a jó megoldás? Itt nem is egy tavaly kiadott telefon 25. variánsának átnevezett változatáról volt szó, hanem a Mi 11 Ultráról. Arról a Mi 11 Ultráról, ami konkrétan a Xiaomi csúcsa. A Xiaominak az abszolút csúcs telefonján sem sikerült letesztelnie úgy az új MIUI verziót, hogy egy ilyen bosszantó hiba ne jöhessen ki, mint az érintőkijelző gondok egy MIUI 12.5 frissítéstől. Nem tudom, hogy hogyan, milyen módón történik a tesztelés, de az biztos, hogy ennyi készülék mellet persze, hogy nincsen elég idő és lehetőség, hogy kijöjjenek a hibák. Én értem, hogy mindig kellenek az újdonságok, de valahol legyen már meg az a bizonyos arany középút.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek