Nem újdonság, ami a címben van. Idén már két kínai cég, a Vivo és a Meizu is bejelentett két minimalista telefont, melyek nélkülöznek minden gombot, csatlakozót, tálcát. Fizikai gomb helyett virtuálisak, USB csatlakozó helyett vezeték nélküli töltés és WiFi fájlátvitel (rom csere???), SIM kártya helyett eSIM.

Felröppent egy hír, ami eléggé megalapozott, hisz hivatalos szabadalmat nyújtott be, egy új telefonra. A szabadalom február 5-én került benyújtásra a Szellemi Tulajdon Világhivatalán (WIPO), mely alapján a szabadalom egy teljes képernyős okostelefont mutat be, kettős hátsó kamerával. A lekerekített képernyő széleket még a Samsung indította el, de azokon csak a hosszanti oldalon van a képernyő ívben meghajlítva.

A benyújtott szabadalomhoz csatolt képet elnézve, ezt komolyan gondolta a cég, de szerencsére a legfontosabb funkciót nem veszik ki, az USB csatlakozót! De minden más megy a levesbe. Se gombok, de Jack aljzat, se semmi, még csak hangszóró sincs megjelölve rajta. Az valószínűleg, mint az ujjlenyomat érzékelő, a képernyő alatt lesz elhelyezve. De az előlapi kamera sem látható, talán azt is meg tudja oldani, hogy az is a képernyő alatt legyen? Érdekes.

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ