Az elmúlt években elég sok hírt olvashattatok nálunk a kínai közösségi finanszírozás Mekkájáról, a Youpin oldalról. Itt aztán van minden, mivel itt kezdődik nagyjából minden termék pályafutása. A gyártó kitalálja a terméket, megalkotja, bemutatja és ha a közösség érdemesnek tartja, akkor befektet a termékbe. Ha elérte a megfelelő értéket, akkor a gyártó nekikezd a tömeggyártásnak és értékesítésnek a kínai webáruházakban.

Xiaomi
Természetesen ide tartoznak a Xiaomi, leányvállalatai és partnerei is. Csak a legismertebbek: Aquara, MiJia, Yi, Huami, Deerma, 70mai, Mitu, ZMI, TS, Oclean, stb. Bár eddig nem volt semmilyen kommunikáció az egyes termékek Kínán kívüli finanszírozására, de Indiegogo oldalon két termék is megtalálható volt, az Oclean X érintőképernyős fogkefe, a másik pedig a WalkingPad R1 Pro mini futópad. Xiaomi és az IGG hivatalosan bejelentették a stratégiai partnerséget, a Xiaomi Youpin médiakommunikációs konferenciáján, Pekingben.

Zhao Xinran, a Xiaomi Youpin vezérigazgató-helyettese

Zhao Xinran, a Xiaomi Youpin vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy az Indiegogo-val való egyesítése révén a platform új külföldi technológiákat hozhat a kínai fogyasztók számára, és ugyanebben az értelemben a Xiaomi Youpin bemutathatja a hazai kínai márkákat Kínából, a világon kiemelkedő projekteket is.