Ma reggel, magyar idő szerint 9-kor kezdődött a Black Shark, a Xiaomi új gamer telefon bemutatója. Hova lehet még fejlődni? Azért vannak újítások!
A Black Shark az igazi mobiljátékosokat célozza meg, mint az Asus és a Razer, fantasztikus teljesítménnyel, kijelzővel, kiegészítőkkel felszerelt gépek lassan utolérnek egy asztali PC teljesítményét. Ezen felül átlag felhasználásra is tökéletes, fényképezője már 48 MP, amivel briliáns képek készíthetőek.

Természetesen a legújabb Qualcomm Snapdragon 855 Plus SoC került bele, Andreno 640-es GPU-val. A 855 Plus a gyártó szerint, 15%-kal jobb grafikai teljesítményt nyújt, mint elődje, több szálas 4G internet mellett biztosítja a jóval gyorsabb 5G hálózatot is! Természetesen a felgyülemlett hőt a továbbfejlesztett folyadékhűtéssel csillapítják.

“A Black Shark 2 Pro Qualcomm® AI motorral gyors, sima és energiatakarékos játékot is elérhet. Kombinálja ezeket az előnyöket a valódi HDR minőséggel és a prémium audióval. Teljesen magával ragadó, kiemelkedő élményt fog kapni, mint bármely más eszközön.”

Bővebben a Qualcomm Snapdragon 855 Plus processzorról

6.39″ FHD+ AMOLED kijelzőt kapott, élénkebb színekkel, kevesebb fogyasztással és továbbfejlesztett DC 2.0 technológiával.

De a lényeges fejlesztés a érintő felületen, az SD855+ SoC segítségével történt, az érintések mintavételezése 240Hz-re nőtt, válaszideje 34.7 ms-ra csökkent és 0.3 mm felületen képes az érintést érzékelni. Még pontosabb mozgást, célzást biztosítva a játékosoknak.

A háttértár, így a fájlműveletek sebessége óriásit fejlődött az USF3.0 technológiával, ami kell is a brutálgyors 12 GB memóriához.

Természetesen a teljesítmény mellé kell elég energia, amit a 4.000 mAh akkumlátor biztosít, de ha elszaladna veled a ló, vagyis a belefeledkezel a játékba, sem lesz gond, mivel 27 W-os gyorstöltővel pikk-pakk újratöltheted az aksiját.

Nem csak vasban, de szoftverben is fejlődött a 2 Pro, megannyi funkciót kapott, hogy a játékok még gyorsabba és simábbak legyenek, Fortnite-ban is meglegyen simán a 60 FPS, és még a kezelőfelület is frissült 4.0-ra.

Kicsit küllemben is “fejlődött”, bár az eddigi fekete-zöld kombó igazi gamer érzésdt kölcsönzött, de szélesebb körben is népszerűbb lehet az új dizájn.

Állítólag jobb fogása van, mint az elődnek és ugyan úgy kapható hozzá bumpert. További kiegészítőről még nem volt szó, lehet később jöhet, de akkor oda a csúcstechnológiás kijelző és újra inputlaggos lesz az egész.

A színeken kívül, két kiszerelésben lehet majd 2019. 08. 02-től kapni Kínában a telefont:

  • Black Shark 2 Pro 12/128GB – 2.999 Jüan ~ 128.020 Ft
  • Black Shark 2 Pro 12/256GB – 3.499 Jüan ~ 149.360 Ft

Kínán kívüli ára biztos magasabb lesz, de az ismertebb keleti webáruházak is elég nagy haszont fognak rárakni, szóval ha nem vagy elég fanatikus, akkor várj egy kicsit, hogy normális áron jusson el hazánkba.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ