KezdőlapHírekGeek hátizsák nem csak kütyümániásoknak!

Geek hátizsák nem csak kütyümániásoknak!

Laptop, telefon, akkupakk, fül- és fejhallgató, tablet és persze a töltők… Csak néhány példa arra, hogy mik is azok az elektronikai eszközök, amelyek nélkül sokan már el sem indulnak otthonról. A mai világban a kütyük az élet szerves részévé váltak, és ezt felismerte néhány cég is, akik ennek figyelembe vételével is terveznek ruházati kiegészítőket, táskákat. Most azt vesszük górcső alá, hogy milyen az ideális, e célra is szánt geek hátizsák. Mire kell figyelnie annak, aki ilyen eszköz vásárlásában gondolkodik.

Méret

Ez az egyik legfontosabb szempont, hiszen a méret határozza meg, hogy mennyi mindent lehet belepakolni egy táskába. A literben megadott űrtartalom arról szolgáltat infót, hogy mennyi benne a hasznos hely. Értelemszerűen, ha valaki sok cuccal mászkál, akkor az a jó, ha ez az érték minél nagyobb.

geek hátizsák xiaomi

Viszont pusztán ez az adat nem árul el mindent! Az is fontos lehet, hogy mekkora a termék magassága és szélessége, hiszen előfordulhat, hogy egy nagy űrtartalmú, de laposabb táskába például egy 15,6 inches kijelzővel bíró gamer notebook már nem fér be! Szóval vásárlás előtt érdemes megnézni a legnagyobb elektronikai eszközünk méreteit (szélesség, hosszúság és mélység), majd ezt összevetni a táska paramétereivel.

Zsebek, fakkok

Szerintünk egy jó táskára kell legalább 3 különálló fakk, illetve zseb. Ennek köszönhetően elszeparálhatjuk egymástól a készüléket és kiegészítőket.

geek hátizsák xiaomi

Egyrészt ezek így könnyebben megtalálhatóak, nem kell annyit turkálni a batyuban, másrészt pedig ez biztonságosabb is az eszközök számára.

Strapabíró

Kiemelt jelentőséggel bír, hogy egy hátizsák csepp- vagy vízálló legyen. Ha egy eső öli meg a féltve örzött ketyeréket annál azért kevés bosszantóbb dolog van. A tapasztalataink szerint már igen jó áron találhatunk ilyen tulajdonsággal felvérezett hordozó eszközöket, nem kell ezért az extráért vagyonokat fizetni, viszont rengeteg pénzt spórolhatunk vele.

Cipzárak

Ez az, amire hagyományosan kevesen figyelnek oda egy vásárlási döntés meghozatala során, és a fontossága csak akkor tűnik fel, ha elromlik. Akkor viszont egyből óriási gondot okoz, hiszen ha leszakad a kapocs, akkor kényelmetlenül húzható be, és ez még a jobbik eset. Ugyanis ha a kocsi tönkremegy, a fogak kitörnek, akkor be sem lehet tisztességesen zárni a hátizsákot.

geek hátizsák xiaomi

Ezáltal bárki belenyúlhat, illetve értelemszerűen ezt követően már az időjárás viszontagságaitól sem véd meg. Egy cipzár javítás egyébként nagyjából 3000 forint környékén kezdődik, szóval még csak azt sem mondhatjuk, hogy egy filléres tételről van szó.

Pántok

Sokan nem szeretik a széles pántokat, pedig ha nagyobb súlyt cipelünk hosszú távon, akkor ezek fontosak lehetnek. Ha tehát valaki sokat mozog a laptopjával  hátán, akkor jól teszi, ha erre is figyelmet fordít. Mint ahogy arra is, hogy kellően párnázott legyen, illetve hogy ha lehet pamutból készüljön, mert az jobban szellőzik.

Dizájn

Ha tetszik, ha nem, ma már a hátizsák is alkalmas lehet arra, hogy kifejezze gazdája egyéniségét, és sokaknak nagyon fontos ez a szempont egy vásárlás során. Emiatt ma már dizájn terén óriási különbségek figyelhetőek meg, legyen szó anyaghasználatról, fazonról, színekről vagy díszítőelemekről. Akinek ez számít, az bizony könnyen találhat az ízléséhez passzoló darabot, csak hát rá kell szánnia az időt és az energiát a keresgélésre.

Még több infó az ilyen táskákról a Xiaomi Shop oldalán!

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek