Az idei Redmi széria több taggal rendelkezik, mint a tavalyi. Tudás szerint sorrendben: Redmi 9A, 9i, 9C és a sima 9-es. Illetve nem is annyira biztos. A Redmi 9i csupán a 9A-nak egy Indiában forgalmazott 4/64 GB-os változata, tehát valójában nem is egy külön modell.

A Redmi 9A 35 és 40 ezer forint között kapható kishazánkban, ami egy igencsak olcsó készüléknek számít, és az ára ellenére egy teljesen használható telefon. Persze egy ilyen típusú készüléket fölösleges egy Fortnite vagy egy Asphalt típusú feladattal kínozni, de nem is arra való. Egy Chrome-ot, Messengert vagy egy Gmailt viszont vígan elfuttat, ha nem is villám sebeséggel, de használható módon. Az ominózus telefonban egy MediaTek Helio G25 processzor teljesít szolgálatot, a nálunk kapható változatban 2 GB RAM és 32 GB belső tárhely társaságában. Ezen kívül létezik belőle 3/32 GB-os, és a följebb említett 4/64 GB-os verzió.

A holnapi napon Kínában debütált a legújabb variáns a Redmi 9A-ból, amiben 6 GB RAM és 128 GB tárhely található, és, hogy őszinte legyek, nem értem, hogy ennek mi értelme van. Persze, RAM-ból és tárhelyből sosem elég, de összehasonlításképp’ a tavalyi csúcsmodellben, az általam is használt Mi 9-ben is 6 GB RAM van, és a nagyobb verziójában van 128 GB tárhely, de abban egy Snapdragon 855 található, amit nem lehet egy napon említeni a Helio G25-tel. Ez a telefon olyan, mint, ha egy i3-as processzor mellé 16, de inkább 32 GB RAM kerülne, egyszerűen nem kiegyenlítettek az erőviszonyok.

A készülék ára Kínában 999 jüan, tehát nagyjából 46 ezer forint lesz, ami végképp okafogyottá teszi a debütálást, ugyanis ugyanezen az áron Redmi 10X 4G-t lehet kapni a távoli országban, ami egy nagyságrendekkel jobb készülék.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ