- Hirdetés -
()

Nincs könnyebb dolgod, ha fülhallgatót keresel, mint porszívót, de nem kell megijedni, segítünk eligazodni a rengeteg füles között. A Xiaomi és Redmi márkákat együtt véve, jelenleg nyolc Bluetooth füles típus közül válogathatunk, minden igényt kielégítve! A körkép a cikk írásakor elérhető termékeket veszi górcső alá!

Tulajdonképpen első látásra két különböző fajta BT fülhallgatót különböztetünk meg. A “mag” alakú, vagy “dugós”, ami nekem is van, mint a bal oldali leányzó fülében. Kicsik, könnyűek, nagyon mobilisek és könnyen használhatók. Közvetlenül a fülbe kell tenni, a hallójárat nyílásához, végükön egy füldugó van, amely segítségével a hallójáratba illeszthetők. Alakjuk általában kerek, hogy behelyezésük könnyebb legyen.

Példa

Mi True Wireless
Earbuds Basic 2

Redmi Buds 3 Lite

Redmi Buds 3 Pro

A másik a jobb oldali példa, melyek leginkább az Apple AirPods másolatai. Viszont ebből kétfajtát különböztetünk meg, melyek a fülcimpára felfeküdve tartja meg magát. A másik, aminek a másik “dugós” fülhallgatóhoz hasonlóan egy szilikon harang van a végén, melyet a hallójáratba kell helyezni.

Példa

Redmi Buds 3

Mi True Wireless Earphones 2S

Xiaomi Buds 3

Xiaomi Buds 3T Pro

Mi True Wireless Earphones 2 Pro

Szóval az első, ami alapján kiválaszthatjuk, hogy melyik csoportból fogunk szemezgetni, az a mód, ahogy a fülünkbe helyezzük. Aki eddig ezt vagy azt szerette, annak javallott ugyan azt választani. Vagy legalább valahogy kipróbálni a másik megoldást, hátha azóta annyit fejlődött, hogy ugyan annyira, vagy kényelmesebb lett.

Sajnos a kipróbálásra nincs lehetőség, mivel a fülhallgatók higiéniai terméknek számítanak és kibontva nem él rá a 14 napos elállási lehetőség.

Üzemidő alapján

Üzemidő tekintetében is elég széles a skála, egészen 12 órától akár 32 óráig is működőképesek egy töltéssel. Persze ezeket az értékeket csak a tokkal együtt érheti el, szóval nem folyamatos. Ha nem lennél vele tisztába, akkor elárulom, hogy ezeknek a fülhallgatóknak a tokja egy “nagy” akkumulátort tartalmaz. Ezek töltik a füleseket, ha visszarakod a tokjába és általában 4-5 alkalommal teljesen fel tudja tölteni. Ha sorrendbe akarjuk rakni őket, akkor a lista az alábbi módon alakul:

Gondoljunk bele, hogy mennyit fogjuk használni. Munkába menet a buszon vagy hosszú estéken kellemes zenébe feledkezve, csak telefonálásra, vagy órákig online a haverokat hentelve. Tapasztalataim alapján, az én felhasználási szokásaim mellett bőven elég Mi True Wireless Earbuds Basic 2, mivel néha utazom tömegközlekedéssel, vagy száguldozok Xiaomi rollerrel 5-10 percet. De ha üzemidő mellé a hangminőség és a kényelem is fontos, akkor Mi True Wireless Earphones Basic 2S-től felfele nézelődjünk. Maximalistaként pedig jobb, ha ennek a Pro változatát választod, vagy a Xiaomi Buds 3 a neked való!

Ha sportolsz

Eddig minden fülhallgatóra azt mondhatnám, hogy az, meg az a neked való, de ha a sportolsz, akkor már mindjárt más a gyerek fekvése. Sportolás közben izzadunk, nem is keveset, így sportolók számára elengedhetetlen, hogy közben ne ázzon be. Ezt a leírásokban IP számként tüntetik fel, mint pl. a Redmi Buds 3, ami IP54 víz és porállósággal rendelkezik. De a legolcsóbb Mi True Wireless Earbuds Basic 2 is IPX4 tanúsítvánnyal rendelkezik, ami ellenáll az izzadságnak. A legkomolyabb védelemmel a Xiaomi Buds 3 és Xiaomi Buds 3T Pro rendelkezik, a gyártó szerint IP55. Ezekkel már akár zuhanyozhatsz is, a szakirodalom szerint kisnyomású vízsugár ellen védett minden irányból.

Hangzás alapján

Ez a legnehezebb témakör, ami alapján ajánlanék fülhallgatót. Mivel mindenkinek más a hallása, más frekvenciatartományt hall és ott vannak a vájtfülűek. Bár végeztem zeneiskolát és két hangszer csinnyát-binnyát is kitanultam, annyira nem vagyok szélsőséges zenerajongó. Nem hallgatok kizárólag bakelit lemezt, csilivili hangrendszerrel, számomra a zene a kikapcsolódás és szórakozást jelenti. Így a Mi True Wireless Earbuds Basic 2, amit jelenleg is használok feltétel nélkül megfelel hangzásban. Rock és pop zenékhez pont megfelelő a hangzása, van rendes mély, érthető az ének és még a húros hangszer felsőbb frekijét is kihallani. De ha fontos számodra a hang minősége, akkor Mi True Wireless Earphones 2S-től felfele kell nézelődni, mivel 14,2 mm kompozit membránnal rendelkezik. Stúdió minőséget a Mi True Wireless Earphones 2 Pro tud biztosítani, de ha Hi-Fi hangzásra vágysz, akkor Xiaomi Buds 3 vagy Xiaomi Buds 3T Pro lesz neked a legjobb választás!

Zajcsökkentés és zajszűrés alapján

A háttérzaj kiszűrése nem könnyű dolog. De megkülönböztetünk kettőt, melyek a hívást és a környezeti zajt szűri ki. A hívások zajszűrése már a legolcsóbb Mi True Wireless
Earbuds Basic 2-ben is megtalálható. A zajcsökkentő technológiákból 4 fajtát különböztetünk meg, ANC, ENC, DSP és CVC. Ezek jelentése röviden:

  • ANC (Aktív zajszabályozás)
  • ENC (Környezeti zajcsökkentés)
  • DSP (Digitális jelfeldolgozás)
  • CVC (Tiszta hangrögzítés)

Szóval a Mi True Wireless Earbuds Basic 2-ben DSP technológia van, ami jelenleg a legegyszerűbb, így a költséghatékony fülhallgatókban találhatjuk meg. A Redmi Buds 3 kicsit kilóg a sorból, mert a Qualcomm® cVc™ visszhangszűrő és zajszűrő technológiáját használja. A Qualcomm® cVc™ visszhangszűrő és zajcsökkentő technológiával párosulva dinamikusan csökkenti a környezeti zajt és hatékonyan minimalizálja a visszhangokat. A másik kakukktojás a Redmi Buds 3 Pro, AI alapú szituáció felismerést használ az adaptív zajcsökkentés mélységének beállítására. Legyen szó metró zúgásról, vagy halk irodai zajokról, kiválasztja a megfelelő zajcsökkentő szintet.

De “csak” 35dB-es hangokig, ami a Kínai Nemzeti Metrológiai Intézet szerint 98%-os zajszűrést jelent. Nagyon hasonló a Mi True Wireless Earphones 2 Pro, ugyan ekkor zajt szűr ki, de hibrid technológiával. Ennél jobb a Xiaomi Buds 3, ami már 40dB-ig képes kiszűrni a környezeti zajokat, ami a Xiaomi szerint már 99%-os. Ez azt jelenti, hogy szinte teljes csendben és nyugalomban élvezheted a kedvenc zenédet, még legricsajosabb környezetben is. Ehhez párosul a Hi-Fi hangzás a Xiaomi Buds 3T Pro fülhallgatóban.

Ár alapján

Az ár sokszor tükrözi a minőséget és a funkciógazdagságot. A fülhallgatóknál sincs ez másként, minél drágább, annál jobb a hangja, az akkumulátor élettartam, stb. Nekünk kell behatárolni, hogy valójában mit is akarunk, mennyit szánunk rá, szükségünk van e a tudására. Nem minden esetben a legdrágább a legjobb választás a számunkra. Mondok erre egy kiváló példát.

Állítsuk szembe a Redmi Buds 3 és a Xiaomi Mi True Wireless AirBuds 2S fülhallgatókat. Nem egy liga a kettő, de esetünkben jó összehasonlítási alap. Az igaz, hogy még csak nem is egy márka, de az áruk is eléggé különböző. A Redmi csupán 13.990 Ft, ellenben a Xiaomi, 24.990 Ft árcédulával fityeg a polcokon. És itt jön a csavar, hogy miért drágább vagy olcsóbb az egyik a másiknál? A Redmi egy újabb technológia, viszont a Xiaomi “felszereltebb”. De akkor mi alapján döntsük el, hogy melyikre van szükségünk?

Redmi Buds 3

Xiaomi Mi True Wireless AirBuds 2S

Tömege: 4,5gTömege 4,5g
Akkumulátor: 20 óra (tokkal)Akkumulátor: 24 óra (tokkal)
Bluetooth 5.2Bluetooth 5.0
USB Type-CUSB Type-C
Vezetékes töltésVezetékes és nélküli töltés
Qualcomm® cVc™ Echo Cancelling és zajszűrő technológiaENC környezeti zajcsökkentés
12 mm kompozit hangszóró14,2 mm kompozit hangszóró
MIUI Pop-Up csatlakozásMIUI Pop-Up csatlakozás
ÉrintésvezérlésÉrintésvezérlés
13.990 Ft24.990 Ft

 

Mivel egyidejűleg nem próbálhatjuk ki a kettőt, így a hangzásában nem tudunk különbséget tenni. De abban biztosak lehetünk, hogy a Xiaomi a nagyobb hangszóróval nagyobbat szól, de a Redmi a Qualcom technológiai felkészültségével, biztos leveri a társát. A fejlettebb Bluetooth is sokban befolyásolja a kapcsolat és a hang minőségét, de a plus 4 óra zene idő és a vezeték nélküli töltés nagyon kecsegtető. Na! Akkor most hogyan döntsünk? Gondoljunk bele, hogy szükségünk van-e azokra a plusz dolgokra, amit egy drágább füles biztosít számunkra? Döntsük el, hogy mire is akarjuk használni. Telefonálunk, zenét hallgatunk, hogy ne unatkozzunk, vagy komolyzene rajongóként egy pohár bor mellett élvezzük az akkordokat. Kell e nekünk, vagy egyáltalán ki tudjuk használni a vezetéknélküli töltést vagy egyéb plusz funkciót, vagy sem. Persze ha van rávaló és a legjobbra vágysz, akkor neked a Xiaomi Buds 3T Pro kell!

Konklúzió

Szóval, ha eddig eljutottál, az már nagyon jó jel, hisz te tényleg keresel egy neked való BT fülest. Ha az “agyba dugós” neked nem jön be, akkor a legjobb ár/érték arányú választás a Redmi Buds 3. De ha igazán jót akarsz, akkor a Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2S-t vedd meg. Viszont, ha a szilikon harangok jobban fekszenek neked, akkor a Redmi Buds 3 Lite lehető legjobb választás ár alapján. De ha minőségre vágysz, akkor a Redmi Buds 3 Pro-t kell megvenned.

Nem feledkezek meg azokról sem, akik felsőbb szinten élvezik a hangminőséget, nyugodt körülmények között szeretnék élvezni a zene nyugtató vagy épp felvillanyozó hangzásvilágát. Ebben a szegmensben sok választásunk nincs, a Xiaomi Buds 3 és a Xiaomi Buds 3T Pro között kell választani. A kettő közt viszont igen nehéz választani, lehet megérne egy külön cikket, hogy képbe legyél velük.

Ha belevágsz a vásárlásban, akkor van még egy jó hírem! A xiaomishop.hu hivatalos webáruház, bevezette a mobilfutár szolgáltatást! A vásárlók számára lehetővé teszi a megvásárolt termékeik meghibásodása esetén azok gyors, egyszerű és – garanciális javítás esetén – ingyenes szervizbe küldését! Erről még írunk bővebben!

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -