KezdőlapKiemelt hírekFrissítést kapott a Roborock S5 széria (S50, S55) - Megérkezett a szelektív...

Frissítést kapott a Roborock S5 széria (S50, S55) – Megérkezett a szelektív szobatakarítás mód

 A robotporszívóiról ismert Roborock pár napja frissítette a Roborock S5 széria (azaz az S50, S51, S55) firmware-ét (a Mi Home alkalmazásban érkezett egy frissítés), melynek köszönhetően megújult a kezelőfelület, és új funkciót is kapott a porszívó.

A felület letisztultabbá vált, fehér alapon alaphelyzetben türkizkék térkép készül, melyet a lakás újra szkennelésével a szoftver magától (is) feloszt szobákra, ezekhez külön színeket alkalmaz. Ez utólag tudjuk pontosítani, mert automatikusan nem mindig ott jelöli a szobák határait, ahol azok ténylegesen találhatóak. Ha ezzel megvagyunk, már szobánként tudjuk állítani a takarítás időpontját, rendszerességét, valamint a szívóerőt is.

A gyártó a robotporszívó hardveres képességeit figyelembe véve igyekszik újabb funkciókkal ellátni a régebbi modelleket is, így már nem csak az S6, és S5 Max tulajok kiváltsága a szelektív takarítás. Igaz, az S5 (S50, S55) már nem kapható, viszont akik korábban beszerezték, azok most örülhetnek.

Sajnos a MiJia néven elérhető Mi robot vacuum cleaner (Mi robotporszívó) ilyen látványos frissítéseket a teljes életciklusa alatt nem kapott, a Roborock-nak – mint bérgyártónak – ennél a modellnél nem állt érdekében még a szoftveres virtuális fal funkciót sem belerakni egy frissítéssel.
Hogy az új, Dreame és Viomi által bér gyártott Mi robot vacuum-Mop és Mop Pro modelleknél ilyen lényeges frissítés várható-e a közeljövőben, azt egyelőre nem tudni. A Mop Pro modell egyébként szintén rendelkezik szelektív szobatakarítás funkcióval (illetve csak címkézni tudjuk a szobákat, de szobánként nincs egyéni takarítási opció) van szoftveres virtuális fal, no-go zóna, és térkép mentés is. Nem is beszélve  a remek feltörlő algoritmusról. Tehát itt egyelőre nem indokolt a bővítés, bár egy szőnyeg mód azért nem jönne rosszul, ahogy a no-mop zóna sem.

A korábbi felhasználói felület

A Xiaomi ökoszisztéma tagjaként vált ismerté a Roborock, akinek köszönhető a MiJia robotporszívó első generációja (Mi robot vacuum cleaner), ennek továbbfejlesztett – csak Kínában forgalmazott – változata az 1S is. A Roborock Technology Co., Ltd-ben a Xiaomi-nak 24,7%-kos tulajdonrésze van, a többivel a Tianjin Jinmi Investment Partnership és a Shunwei Capital rendelkezik.

A Roborock eddig mintegy 4,5 milliárd jüant (körülbelül 641 millió dollárt) keresett a nyilvános részvénykibocsátás (IPO) révén.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek