KezdőlapTermékekMi TVFordulópont a TV-iparban: A Xiaomi Mi TV LUX Transparent Edition a világon...

Fordulópont a TV-iparban: A Xiaomi Mi TV LUX Transparent Edition a világon elsőként kerül tömeggyártásba

A példa nélküli Mi 10 Ultra és a Redmi K30 Ultra után a harmadik nagy dobása a gyártónak egy átlátszó TV volt. A Xiaomi időzítése nem is lehetett volna jobb, hiszen valódi innovációkat láthattunk a 2020. augusztus 11-i rendezvényen, amit a Xiaomi 10 éves évfordulója alkalmából tartottak. A Mi TV LUX Transparent Edition nemcsak korszakalkotó átlátszó megoldást használ, de a világon az első ilyen sorozat gyártott átlátszó TV. Bizony, ez nem valami Tech-Demo kütyü, hanem egy piac-kész ipari remekmű is.

A Mi TV LUX Transparent Edition a szélektől átlátszó, önálló világító kijelzővel rendelkezik, ami olyan hatást kelt a megjelenített képekkel, mintha azok a levegőben lebegnének. Ez a tévé újszerű módon – új megvilágításban…haha – jeleníti meg a vizuális tartalmat, amelyet korábban csak sci-fi filmekben láthattunk.

A világ első tömeggyártású átlátszó TV-je

A Mi TV LUX Transparent Edition az élvonalbeli megjelenítési technológia és a finom ipari formatervezés tökéletes kombinációját kínálja. A Xiaomi számára ez a jövőbeli TV-formákat vetíti előre. Amikor a Mi TV LUX Transparent Edition ki van kapcsolva, úgy néz ki, mint egy egyszerű üveg panel. A megjelenített képek úgy tűnnek, mintha lebegnének a levegőben, egyesítve a virtualitást a valósággal,hogy példátlan, valósághű élményt nyújtsanak.

A hátsó panellel ellátott hagyományos tévékkel ellentétben a Mi TV LUX Transparent Edition kreatív módon integrálja az összes feldolgozó egységet az állványba, megőrizve a képernyő kompakt formáját, ami számtalan műszaki kihívást jelentett a gyártónak.

Ezen nehézségek leküzdése után a Xiaomi vált a világ első átlátszó OLED tévék gyártójává, valamint Kína első számú OLED alapmoduljának (OBM) gyártójává. Ez azt jelenti, hogy a Xiaomi jelenleg az egyetlen tévémárka Kínában, amely egyedileg képes egy olyan komplex termék tömeggyártási folyamatának kezelésére, mint a Mi TV LUX Transparent Edition.

A képek lebegnek a levegőben a lenyűgöző kijelzőn

A futurisztikus kialakítás mellett a Mi TV LUX Transparent Edition zászlóshajó-szintű hardverrel is rendelkezik, amely úttörő frissítéseket ér el mind a hang, mind a képminőség terén.

55″-es átlátszó OLED paneljének 150000: 1 statikus kontrasztaránya és végtelen dinamikus kontrasztaránya van, extra gazdag feketék és páratlan fényerő mellett. Kihasználva a DCI-P3 93%-os színes spektrumát, a Mi TV LUX Transparent Edition képes visszaadni a valóságos színeket, amelyek a képeket életre keltik. A 10 bites panel 1,07 milliárd színkombinációra képes, ez egy extra széles színkép, amely messze meghaladja azt, amit az emberi szem képes érzékelni.

Ráadásul a tévékészülékhez 120 Hz-es frissítési frekvencia és 120 Hz-es MEMC-technológia tartozik, amely a felhasználó számára simább és tisztább mozgás-ábrázolást biztosít.
Az 1 ms gyors válaszarány a játékot valóban élethűvé teszi, sima vezérléssel és alacsony késleltetéssel.

Az elődjéhez hasonlóan a Mi TV LUX Transparent Edition-t egy AI Master Smart motorral, valamint a MediaTek 9650 egyedi gyártású TV chippel látták el, több mint 20 optimalizáló algoritmussal és dedikált optimalizálással. Az 5 fő felhasználási környezethez az eszköz intelligensen finomítja a grafikát és a felbontást, ami vibráló színes képeket eredményez.

Kijelző tulajdonságok

Az 55″-es képátlóhoz mindösszesen FHD 1920 x 1080-as felbontást kapunk, ami ugye a megjelenítés technológia miatt össze sem mérhető a hagyományos 4K panelekkel (nem negatív értelemben). Háttérvilágítás nincs, a pixelek önmagukban világítanak. A betekintési szög 178°, kromatikusan pedig 120°

Hardver

Cortex A73 négymagos MediaTek processzor, Mali-G52 MC1 GPU, 3GB RAM, és 32 háttértár.

Vezeték nélküli kapcsolatok: 2.4GHz / 5GHz Wi-Fi, Bluetooth 5.0 és infa

A Tv súlya közel 25kg és 190W-ot fogyaszt.

Audio képességek

A TV támogatja az AI Master for Audio funkciót is, amely lehetővé teszi az eszköz számára, hogy intelligensen felismerje a lejátszott tartalom típusát, és kiválassza a megfelelő audio módot a filmek, zenék, hírcsatornák, sportok és egyebek listájából. A készülék a hangteljesítményt tovább fokozza a Dolby Atmos®️ támogatásával, 2x 8W-os hangszóróval.

Dizájn

“Ez nem egy TV, hanem egy műalkotás.” A Mi TV LUX Transparent Edition esztétikus formaterve különleges megjelenést biztosít még kikapcsolt állapotban is. A kijelző csupán 5,7 mm-es, a kerek talp rész pedig különleges bevonattal rendelkezik. A milliméteres felület a CD lemezéhez hasonló enyhén tükröződő, így a megjelenített tartalomnak nincs is “határozott alja”.

A TV nemcsak otthonokba, hanem galériákba, múzeumokba, bevásárlóközpontokba és színházakba is tökéletes.

UI

A Mi TV LUX Transparent Edition egyedi fejlesztésű MIUI for TV rendszert kapott. A felhasználói felületet – beleértve a Kezdőlapot, a Beállításokat, a Saját alkalmazást – kifejezetten az átlátszó képernyő vizuális tulajdonságainak és erősségének jobb bemutatására fejlesztették ki, így egyedi felhasználói élményt teremtve. A rendszer támogatja a Mindig bekapcsolt képernyőt (AOD), és lehetővé teszi a felhasználók számára a megjelenített képek és szövegek testreszabását.

A Mi televíziók eladásai hat egymást követő negyedévben (2019 első negyedévétől a 2020 második negyedévéig terjedő időszakában) az élen végeztek.  Az elmúlt hét évben a Mi TV üzletág egy iparági újonctól az elsőszámú kínai TV márkává nőtte ki magát, éves szállítmánya meghaladja a 10 millió egységet.

Minimalista kialakításával és zászlóshajó konfigurációival a Mi TV LUX Transparent Edition műalkotás, amely a Xiaomi töretlen fejlesztéseit jól szemlélteti a technológiai kiválóság iránt.

Ár

A Mi TV LUX Transparent Edition ára 49.999 RMB (kínai jüan), ez $7200. Ha forintosítani szeretnénk, nem a nettó 2.1 millió forintot kell számolni, ugyanis ha valaki bátorkodna egyet berendelni, annak a szállítási költségen felül még vámot és a helyi áfát is meg kell fizetnie. Utóbbi Magyarországon kapásból félmillió forint, így hamar összejön a 2,9-3 millió forintos vételár.

A hivatalos kínai értékesítés augusztus 16-án reggel 10-kor kezdődik.

A Mi TV LUX Transparent Edition termékoldalát itt találod.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek