KezdőlapHírekFelugranának a kilók az ünnepi időszakban? Segítenek az aktivitásmérők és az okos...

Felugranának a kilók az ünnepi időszakban? Segítenek az aktivitásmérők és az okos órák! 

Magyarországon az év végi ünnepi időszak kiemeltnek számít minden szempontból. Az emberek találkoznak szeretteikkel, az iskolák becsukják kapuikat, sokan a munkát is el tudják engedni, és ezek  napok nálunk együtt járnak a nagy mulatságokkal, ebédekkel, vacsorákkal. Ez egyrészt csodálatos dolog, hiszen a falatozás önmagában remek élmény, ám az is tény, hogy jár ez némi hátránnyal, hiszen ilyenkor hajlamos felkúszni néhány extra kiló és zsírpárna.  De ezen is lehet könnyen segíteni némi mozgással, amiben igazából csak az a nagy kihívás, hogy az ember rávegye magát a rendszeres sportolásra. Ebben nyújthatnak óriási segítséget az intelligens karkötők, az úgynevezett aktivitásmérők.

A felmérések szerint e termékcsoport egyszerűen tarolt a karácsony előtti időszakban, és az egyik legsikeresebb a Xiaomi Mi Smart Band 6 (aktivitásmérő) volt. E modell a beépített szenzorai révén folyamatosan monitorozza a felhasználó fiziológiai adatait, és mozgási tevékenységét. Képes mérni például a pulzust, a megtett távolságot, a sebességet, hogy csak néhány igen fontos példát említsünk. A kapott adatokat pedig elküldik egy csatlakoztatott okostelefonon futó szoftvernek, amely feldolgozza az értékeket, és közérthető módon tálalja a felhasználók számára.

okoskarkötő sport aktivitásmérők
Sós kútba és kerék alá is tehetjük, azt is kibírják.

Így gyakorlatilag lépésről-lépésre nyomon követhető a fejlődés, hogy mennyit javult a teljesítményünk, és az említett alkalmazás még arra is képes, hogy tippeket adjon, hogy milyen mozgást kell végeznünk, és milyen eredményeket kell elérnünk a kitűzött cél érdekében. Ez lehet akár egy maraton lefutása, de lehet csupán zsírégetés, fogyás is. A tapasztalataink szerint egy ilyen eszköz óriási pszichés segítséget képes nyújtani abban, hogy az ember rávegye magát az edzésre, hogy kimozduljon a jó meleg fűtött szobából. Emellett a jobb készülékek, így például az említett Xiaomi termék, rendelkeznek olyan extra funkciókkal, mint a zenelejátszás, amik nagyon jól jöhetnek, ha fel kell spannolni magunkat.

okosóra, Xiaomi Mi Watch

Szintén kiegészítő szolgáltatás, de nagyon jól jöhet a stresszfigyelés. Ugyan ez követlenül nem kapcsolódnak konkrét sporttevékenységekhez, viszont a felhasználó egészségéhez igenis nagyon sok köze van. A nagyobb tudású modellek tartalmaznak konkrét lélegző gyakorlat programokat is, amelyek segítenek hamar ellazulni. E funkció a Xiaomi Mi Smart Band 6 eszközből sem hiányzik, mint ahogyan az alvásfigyelés sem. Ez utóbbi szintén kifejezetten hasznos lehet az év végi, gyomor elleni támadás során. Láthatjuk, hogy a szervezetünk hogyan reagál a bevitt , döbbenetes mennyiségű kalóriára, mennyivel kevésbé kiegyensúlyozott lesz így a pihenés. Itt kell megemlíteni a véroxigén-szint mérést, amely manapság egyre több ilyen masinába kerül bele. Azt jó tudni, hogy ez nem diagnosztizálásra, megelőzésre, monitorozásra, előrejelzésre, bármely betegség előrejelzésére, fiziológiai folyamatok vizsgálatára vagy bármilyen más orvosi célra szolgál, tehát a professzionális orvosi eszközökkel nem említhető egy lapon. De arra igenis jó szolgálatot tehet, hogy felhívja a felhasználó figyelmét, hogy esetleg valamilyen baj lehet, és érdemes elmenni egy “rendes” kivizsgálásra, ez pedig akár életet is menthet. 

Egy aktivitásmérő esetén mindenképpen érdemes figyelni arra, hogy az eszköz bírja a strapát. A Xiaomi Mi Smart Band 6 például víz- és porálló, azaz úszni is lehet benne, és akár “terepre” is ki lehet vinni. Szintén jelentőséggel bír a jó képminőség, amit ez esetben egy nagy fényerejű, extrémen nagy felbontású, tökéletes színmegjelenítést szavatoló, viszonylag nagy méretű OLED kijelző biztosít. 

Mindenkinek csak javasolni tudjuk, hogy szerezzen be egy aktivitásmérőt, kezdjen el szépen mozogni! Sokkal jobban fogja érezni magát a bőrében, és talán az egészségesebb táplálkozásra is odafigyel majd ennek köszönhetően, hogy a következő ünnepi szezont már egy picit tudatosabban nyomja végig. 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek