KezdőlapHírekFelkapták a Xiaomi 12X-et, és ez nem egy rossz trend

Felkapták a Xiaomi 12X-et, és ez nem egy rossz trend

A Xiaomi december 28-án bemutatta a Xiaomi 12 szériát, benne a Xiaomi 12-t, a 12 Pro-t és a 12X-et. Ezek részletes specifikációi ezen a linken találhatóak. A hangsúly a bemutatón a Pro modellen volt, de igazán népszerűvé a 12X vált ezen rövid idő alatt.

A Jingdong Mall, vagy röviden a JD.com Kína egyik legnagyobb kiskereskedése, ahol elkezdték árulni a Xiaomi újdonságait. A Xiaomi 12X-ek megvétele után sorban érkeztek a visszajelzések, és az elégedettség 98%-os lett a terméknél. Nem csak, hogy jól fogy, de mellé szeretik is a Xiaomi 12X-et, és ez nem egy rossz trend.

A Xiaomi 12 és 12X között van pár apró különbség, mint, hogy a 12X nem képes vezeték nélkül gyorstöltésre, de a fő eltérés a készülékek lelke. A Xiaomi 12-ben a vadiúj Snapdragon 8 Gen1, míg a Xiaomi 12X-ben egy Snapdragon 870 lakozik. A Xiaomi 12X 8/128-as modellje 165 ezer forint, míg a 12 ugyanilyen verziója 190 ezer forint.

Tehát a 12X 14%-kal olcsóbb a 12-nél úgy, hogy a felhasználó érdemi különbséget nem fog érezni a két telefon között. Egy csúcstelefonban csúcshardver van, egyértelmű, de az is egyértelmű, hogy egy átlag felhasználónak nincsen szüksége ilyen brutális erőre. Ellenben szeretne egy ugyanannyira szép kijelzőt, és, ami például számomra legfontosabb, ugyanolyan jó kamerát. A globális chip hiány közepette nem egy rossz ötlet ez.

A Snapdragon 870 erejét is úgyszint’ nem használja ki egy átlag felhasználó, ugyanis fotó, Facebook, Messenger, Instagram, Gmail, stb.-hez még egy 870 is túlzás. Így tehát nem lenne sok-sok (pénzes) felhasználó kezében egy erőgép, miközben a felét nem használja ki a processzornak, elleneben tud ugyanolyan jó képeket készíteni. Számítógépek esetében nem szokás az a trend, hogy mindig a legjobb kell. Sokkal több új iPhone-t látok az emberek kezében, mint MacBook Pro-t. Igen, a MacBook Pro drága, ezért nem veszik meg, mert nincs rá szükségük, de akkor az új iPhone-t miért igen?

Mit gondolsz te, kedves olvasó:

Te vennél 1-2 évvel ezelőtti csúcs chippel szerelt telefont ugyanazzal a kijelzővel, kamerával, stb, hogyha az olcsóbb lenne egy 15%-kal?

 
pollcode.com free polls
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek