- Hirdetés -
()

Bár sokan tisztában vagyunk vele, hogy augusztusig igen csak lecsökkentette a Xiaomi a MIUI heti fejlesztői romok kiadását, persze pár kivétellel. Aki még nem olvasta, annak idézzük a MIUI Magyarország fórumáról az ide vonatkozó fontos bejelentést:

A gondosan megvitatott döntés eredményeként, 2017. június 12-től kezdődően, néhány eszközt felfüggesztenek a rendszeres kínai/Global fejlesztői/alfa ROM frissítésekről (kínai/Global Stabil ROM nem kerül felfüggesztésre). Ez a fejlődés egy ideig eltart. Kérjük, rendszeresen ellenőrizd a bejelentést minden frissítés esetén.

Azok a KÍNAI készülékek, amelyekre a fejlesztői rom felfüggesztésre kerül ideiglenesen AUGUSZTUSIG:
Mi 2/2S / Mi 3 / Mi 4 / Mi Note / Mi Pad 1 / Mi Pad 2 / Google Nexus 5 / Redmi 1 / Redmi 1S / Redmi 2 / Redmi 2A / Redmi 2 Prime / Redmi 3 / Redmi 3S/3X / Redmi 4A / Redmi 4 / Redmi 4 Prime / Redmi Pro / Redmi Note 4 / Redmi Note 3G / Redmi Note 4G / Redmi Note Prime / Redmi Note 2 / Redmi Note 3 MTK / Redmi Note 3 Qualcomm

Azok a készülékek, amelyekre ez a határozat nem érvényes (kínai rom):
Mi 6 / Mi Note 2 / Mi MIX / Mi 5c / Mi 5s / Mi 5s Plus / Mi 5 / Mi 4S / Mi 4c / Mi Max 2 / Mi Max 64G(128G) / Mi Max 32G / Mi Note Pro / Redmi Note 4X/Qualcomm / Redmi 4X

Azok a GLOBAL készülékek, amelyekre a fejlesztői rom felfüggesztésre kerül ideiglenesen AUGUSZTUSIG:
Mi 2/2S / Mi 3 / Mi 4 / Redmi 3/Prime / Redmi 2 / Redmi 2 Prime / Redmi 4A / Redmi Note 3 SE / Redmi Note 4 MTK / Mi 4i / Redmi Note 2 / Redmi Note 4G / Redmi Note Prime / Mi Note

Azok a készülékek, amelyekre ez a határozat nem érvényes (Global rom):
Mi MIX / Redmi Note 4X/Qualcomm / Mi 5 / Mi Max 32G / Mi Max 64G(128G) / Redmi 4X / Mi Note 2 / Mi 5s / Mi 5s Plus / Redmi Note 3 Qualcomm / Redmi 3X/Redmi 3S/Prime

Tehát a piros vastag szöveggel jelölt telefonok nem kapnak frissítést augusztusig, amíg a vastag zöld szöveggel jelölt telefonok igen.

Mivel a MIUIHU romok kínai alapokra épülnek, így náluk is felfüggesztésre kényszerültek a támogatott telefonok heti frissítésében. Ezek pedig: Redmi 2/2 Prime, Redmi 3/3 pro, Redmi Note 3/3 Pro, Redmi 4 Prime. Amire a továbbiakban is lehet számítani az pedig: Mi4c, Mi5, Mi5s, Mi5s Plus, Mi6. Ezekre pedig mostanában nagyon odafigyelnek és a tesztelő csapattal közösen próbálják tökéletesre csiszolni. A MIUIHU romokban már eddig is a megszokhattuk, hogy új, egyedi dolgok, funkció, kinézet és optimalizáció van, de most beelőztek mindenkit az eheti új funkciókkal!

Töltés jelző hang ki-, bekapcsolása

Idegesítő vagy sem, nem mindenki örült ennek a fícsörnek, mikor úgy jól belefejlesztették a MIUI-ba. Még ki sem kapcsolható. Volt. Eddig. De most a MIUI Magyarország vezető fejlesztője vagyula ezt lehetővé tette számunkra. A fenti képen (Beállítások – Hangok és rezgések) a két alsó kapcsolóval ki- illetve bekapcsolhatjuk azt a bizonyos hangot, ha rádugjuk a telefont töltőre, vagy töltés végeztével kihúzzuk a kábelt.

Töltés kezdetekor felébredő képernyő és dupla koppintásos felébresztés

Jelenleg a MIUI-ban, ha bedugod a telefonba a töltő kábelt, mindig felébred a képernyő és a Fejlesztői beállításokba be van kapcsolva a töltéskor ébren tartja a képernyőt funkció, akkor úgy is marad. Ez nem tesz jót neki, hisz folyamatosan megy a képernyő és eszi az áramot miközben töltjük és az akkumulátorunk később lesz feltöltve, mint azt beterveztük. Másik, ha éjjel dugod rá, mikor már sötét van és a felébredő képernyő fájdalmasan hasít a szemünkbe, vagy épp életünk párját zavarjuk meg vele édes álmában. Na ezt most jól kikapcsolhatjuk!

Másik hihetetlen új funkció sokak örömére, a dupla koppintásos képernyő bekapcsolás és kikapcsolás. Mondhatjuk úgy, hogy rendszeresen előkerült ez a kérdés, hogy lehet ezt beállítani, támogatja e a kernel, külön app kell hozzá, stb. Már nem. :) Csak kapcsold be és már kopogtathatod a képernyő bekapcsolásához és kikapcsoláshoz!

Dupla koppintás funkció, alkalmazás megnyitás, felhúzás funkció, alkalmazás megnyitás

Bekapcsolt képernyőnél beállíthatjuk, hogy dupla koppintással mi történjen. Ez is egy remek funkció, ha nem akarjuk a Lebegő labdával/Érintés asszisztenssel a képernyő egy részét kitakarni, hogy egy gyors funkciót vagy alkalmazást elérjünk.

A képernyőn ujjunk felhúzásával eddig egy globális kereső jött be, ahol kereshettünk alkalmazást, emailt, kapcsolatot, sms-t, stb. Most már mi mondhatjuk meg a rendszernek, hogy erre a mozdulatra mit reagáljon. Indítson egy másik szolgáltatást vagy alkalmazást.

Ez csak a jéghegy csúcsa, amivel a Magyar csapat romjai büszkélkedhetnek, nagyon sok apró változtatás van a rendszerben a gyári kínai/global romokhoz képest és még a szlovák multi (xiaomi.eu) romnál is sokkal többet nyújt!

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -