Fájlkezelő FTP szerver használata

1
1050

Biztos találkoztatok már olyan problémával, amikor a PC nem akart kapcsolódni a telefonhoz USB kábellel? Régi lehet a Windows, vagy a driverek nem passzolnak, kábel sérült vagy a legrosszabb, a telefon aljzata sérült. Ilyenkor jön jól a beépített Fájlkezelő FTP szerver funkciója. Ha a telefonunk és a számítógépünk egy azon Wi-Fi routeren és hálózatban van, lehetőségünk van a telefonunkból FTP szervert készíteni és pl. Totla Commanderrel vagy más egyéb FTP kliens programmal rácsatlakozni és elérni a telefonunk teljes belső tárhelyének tartalmát!

  • Nyissuk meg a Fájlkezelő alkalmazást
  • Válasszuk ki a a felső menüből a Kategóriák fület
  • Bökjünk az FTP zöld ikonjára
  • A szerver beállításához, bökjünk a lent a Beállítás gombra

  • Maradjon ébren a képernyő: Az FTP szerver működése alatt ne kapcsoljon ki a telefon képernyője
  • Átvitel kódolás: Fájl karakterkészlet dekódolása szerver és kliens között, állítsuk UTF-8-ra, ez a legjobb számunkra, hisz nem kínaiul használjuk
  • Biztonságos FTP átvitel: Az FTP portját határozhatjuk meg, a legtöbb szerver a sima 21-es portot használja, telefonunk alapértelmezésben a 2121-et, maradjon ez így. Névtelen FTP bekapcsolásával a kliensben állítsuk be az Anonymus kapcsolatot, ahova csak egy email címet kell beállítani. Ha otthon vagyunk ez maradjon így. Ha nyílt vagy más hálózaton vagyunk, ezt kapcsoljuk és alatta a Felhasználónév és jelszó menüben adjuk meg a Felhasználó nevet és egy jelszót, amivel a kliens csatlakozhat a telefonunkhoz.

Lépjünk vissza és bökjünk a Szerver indítása gombra. A szerver leállításához csak bökjünk a Szerver leállítása gombra.

Néha jobb ez a megoldás a fájlok eléréséhez, mert gyorsabb mint egyes USB kapcsolatok és ha tetemes mennyiségű fájlunk van, gyorsabban elérhetjük azokat.

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ