- Hirdetés -

Az elmúlt események tükrében talán nem is olyan meglepő, hogy a Yahoo! Finance szerint a Facebook 2021 legrosszabb vállalkozása. 

A Yahoo! Finance minden év végén nyilvánosságra hozza az elmúlt év legjobb és legrosszabb vállalkozását, a piaci teljesítménye és az adott évben elért egyéb eredményei alapján. A Yahoo bírái szerint idén a Microsoft szerepelt a legjobban, míg a legrosszabb cégnek járó „kitüntetést” a Facebook érdemelte ki.

A Facebook az összes szavazat 8 százalékát zsebelte be, a legtöbben azt nehezményezték a közösségi óriással kapcsolatban, hogy negatív hatással van a fiatalok lelki világára. Akadtak ugyanakkor olyanok is szép számmal, akik szerint nem kizárt, hogy a Facebook (jelenlegi nevén Meta) belátja hibáit, és felelősségteljes vállalatként tevékenykedik tovább a jövőben.

Az elmúlt hónapokban erőteljesen felerősödtek a negatív hangok a Facebookkal szemben, miután a vállalat egyik volt alkalmazottja, Frances Haugen komoly belső dokumentumokat hozott nyilvánosságra. A kiszivárogtatott dokumentumokból kiderült, hogy az Instagramot birtokló Facebook tisztában van azzal, hogy az Instagram negatív hatással van a fiatalok mentális egészségére.

A történtek óta a vállalat több területen is visszavonulót fújt, továbbá a nevét is átváltoztatta Metára, azzal az indokkal, hogy nagyobb fókuszt kapjon a vállalat új, grandiózus projektje, a virtuális valóságra épülő metaverzum. Zuckerberg víziója szerint az élet szinte teljes területét lefedné a virtuális valóság: egyszerre adna otthont a szabadiős tevékenységeknek, a kapcsolattartásnak, és „természetesen” dolgozni is lehetne benne.

- Hirdetés -