- Hirdetés -

Az Egyesült Államok és Kanada kivételével minden országban, így Magyarországon is megszűnik a Facebook népszerű álláskereső funkciója. 

A Facebook álláskereső funkciójával a vállalkozásoknak lehetőségük van álláshirdetéseket közzé tenni a közösségi oldalon, amelyeket adott esetben ki is tudnak emelni, hogy még több potenciális jelentkezőt lehessen elérni velük. A funkciót még 2017-ben vezették be, és azóta is nagy népszerűségnek örvend világszerte, ám a Facebook most úgy határozott, hogy az Egyesült Államokon és Kanadán kívül minden országban megszüntetik az Álláslehetőségek a Facebookon elnevezésű szolgáltatást.

Nem ez ugyanakkor az egyetlen változás, ami az álláskereséssel kapcsolatos funkciókat érinti a közösségi oldalon. A vállalat közlése szerint az Állás címkét viselő csoportok hamarosan  Általánossá „változnak”, továbbá február 2-ától már arra sem lesz lehetőség, hogy új, Állás-típusú csoportokat hozzanak létre a felhasználók. Egyéb részleteket egyelőre nem közölt a vállalat, ám februárig minden bizonnyal további információval is szolgál majd a munkaadók és az álláskeresők részére egyaránt.

A Facebook nemrégiben egy évösszegző funkciót is közzétett az oldalon: a Year Together kártyák lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy megosszák az elmúlt év legfontosabb pillanatait, eseményeit az oldalon. A vállalat már megkezdte a funkció bevezetését, így érdemes rá-ránézni az oldalra, mert előbb-utóbb mindenki megkapja a jópofa funkciót, amely az év végéig lesz elérhető.

- Hirdetés -