web analytics
KezdőlapHírekEzt tudja a Mi 11-be is kerülő Snapdragon 888

Ezt tudja a Mi 11-be is kerülő Snapdragon 888

A Qualcomm új csúcslapkájáról, a Snapdragon 888-ról korábban írtam egy igen részletes cikket, amit itt olvashattok, így most a rideg specifikációt csak rapid módon ismétlem meg. Az új csúcslapka Kryo 680 processzora 1*2,84 Ghz-es, 3*2,4 Ghz-es, 4*1,8 Ghz-es magból, vagyis egy 8 magos CPU, ami 25%-os, a GPU a különböző területektől függően 30-35%-os növekedést ígér az előd 865-höz képest.

A napokban a Qualcomm közzétett egy videót, amiben több neves benchmark programmal szemlélteti a chip teljesítményét.

Én most a két legismertebb benchmark program, az AnTuTu és a Geekbench pontszámát fogom összehasonlítani, de nem csak a korábbi Qualcomm csúcsokkal, hanem az Apple A chipjeivel is.

Az AnTuTu eredmények Kimovilról, a GeekBench eredmények a hivatalos honlapról származnak.

Lássuk:

Az AnTuTu Benchmark azt mutatja, hogy a Snapdragon 888 mindent és mindenkit leelőz, nem is kevéssel.

A GeekBench 1 magos összehasonlításában már más a helyzet. Az Apple mindig is jól teljesített az 1 magos teljesítményt nézve, és ez meg is látszik, ugyanis a tavalyi csúcs Apple lapka bizony legyőzi a még meg nem jelent Snapdragon 888-at, nem beszélve az ideiről.

A Geekbench több magos teljesítménytesztje alapján a tavalyi ugyan már nem, de az idei Apple chip legyőzi a Snapdragon 888-at.

További tesztek eredményei:

Konklúzió

A Snapdragon 888 valószínűleg nem fog csalódást okozni a profi felhasználók számára sem, ahogyan ez el is várható. Az AnTuTu nagy pontszámkülönbsége a GPU teljesítményének köszönhető, úgy tűnik idén a Qualcomm központi dologként foglalkozott ezzel. Az viszont igazán érdekes, hogy az AnTuTu CPU-ban is a Snapdrgon 888-at teszi az első helyre, míg a GeekBench ezzel szemben az Apple A14-et. És itt jön ki a lényeg. Ezek a pontszámok sokszor azért nem 100%-osan hitelesek, mert nagyon sok múlik a módszeren, ahogyan ez “kijön” a végére, azonban viszonyítási alapnak ettől még jó lehet.

Végszóként azt mondom, ezekre a lapkákra a felhasználók kb 90%-ának nincsen szüksége, akinek pedig van, az nagy valószínűséggel nem a teljesítménykülönbség, hanem a platform miatt fogja az Androidot vagy éppen az iOS-t választani.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -spot_img

Legújabb cikkek

spot_img