KezdőlapHírekEzért kerülhetett fekete listára a Xiaomi Amerikában

Ezért kerülhetett fekete listára a Xiaomi Amerikában

Mint azt korábban megírtuk, az amerikai Védelmi Minisztérium felvette a fekete listájára a Xiaomi-it másik számos kínai céggel együtt. Az oka eddig ismeretlen volt, amíg a The Wall Street Journal újság rá nem világított.
Az újság szerint a Xiaomi feketelistára vételének oka az volt, hogy alapítója, Lei Jun, a MIIT 2019-es “Kínai jellemzőkkel rendelkező szocializmus kiemelkedő építője” díját kapta az Ipari és Informatikai Minisztériumtól.

A díj – a Xiaomi olyan fejlett technológiáira, mint az 5G és a mesterséges intelligencia – vonatkozó ambiciózus beruházási terveivel együtt – januárban a Védelmi Minisztérium számára elegendő volt ahhoz, hogy a Xiaomi-t felvegye a kínai hadsereget támogató vállalatok listájára, a beadvány szerint. A megjelölés megtiltja az amerikaiaknak, hogy befektessenek a világ harmadik legnagyobb okostelefon értékesítőjébe.

Az Egyesült Államok kormányának feketelistájára válaszolva, a Xiaomi nyilatkozatot tett, amelyben megerősítette azt az állítást, hogy semmilyen kapcsolatban nincs a kínai kormánnyal, és a vállalat nem a kínai katonaság tulajdonában van. Xiaomi hangsúlyozta, hogy a vállalat üzleti tevékenysége során továbbra is betartotta az összes jogi protokollt, és az amerikai kormány nem találta ezeket megsértőnek.

A Xiaomi jogi panaszt nyújtott be egy washingtoni kerületi bíróságon, az Egyesült Államok Védelmi és Pénzügyminisztériuma ellen. Pontosan Janet Yellen, Xiaomi titkára, „törvényellenesnek és alkotmányellenesnek” nevezi a Xiaomi felvételét a katonai feketelistára.

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek