A Xiaomi idén júliusban dobta piacra a Mi Notebook 14 és 14 Horizon Edition laptopokat. Előbbi egy hagyományosabb külsővel rendelkező modell, amely i5-ös processzorral kapható, utóbbi egy vérbeli prémium laptop, amely i5-ös mellett i7-es processzorral is rendelhető. Ezek árai 178 és 254 ezer forintnak megfelelő indiai rúpia közé tehetőek.

Manu Kumar Jain a Xiaomi alelnöke és indiai vezérigazgatója hivatalos Twitter oldalán osztotta meg, hogy érkezik a szériába egy i3-mal szerelt, előbbieknél valószínűleg olcsóbb modell.

A képről több specifikáció is kiderül. Az i3-as processzor a társmodellekhez hasonlóan az Intel 10. generációjából kerül bele, a háttértár 256 GB SDD, a laptop tömege pedig 1,5 kg. A tulajdonságok felsorolása között van egy különös pont, mégpedig, hogy rendelkezik beépített webkamerával. Ez azért került kiemelésre, mert a társmodellekbe a vékony keret miatt nem került. Érdekesség, hogy kompenzációképp’ ezek mellé a dobozban jár egy HD webkamera.

A laptop ára nem ismert, de becslések alapján olyan 30 és 35 ezer indiai rúpia, vagyis 127 és 149 ezer forint közé tehető. Sajnos, mivel a társmodellek sem, így valószínűleg ez sem lesz kapható Európában.