KezdőlapHírekÉrdekes tendencia Kínában: Drágább a Mi 6, mint a Mi 8

Érdekes tendencia Kínában: Drágább a Mi 6, mint a Mi 8

A Mi 6 a Xiaomi 2017-es csúcstelefonja, ami az utolsó 16:9-es, nagy kávás csúcs Xiaomi. A telefonnak jelenleg is 2 millió aktív felhasználója van.

A Mi 8 a Mi 6 utódja, ez volt az első notch-os, kis kávás csúcs Xiaomi, és valamiért a kissé szórakozott fejlesztők egyik kedvence, múltkor például Windows 11-et tettek egy példányra.

A Mydrivers nevű kínai portál szerkesztője vette észre, hogy Kínában érdekes trend indult el a használt piacon. A Mi 6 ugyanis meghaladja a Mi 8 használt árát. Míg egy Mi 8-at 500 és 600 yuan, vagyis körülbelül 23 és 27 ezer forint körül lehet vásárolni, úgy egy igazán jó állapotú Mi 6 ára meghaladja a 600 yuant, vagyis nem jelentősen, de drágább.

No, de miért?

A cikk szerzője erre nem tér ki, nekem viszont akadt pár gondolatom ezzel kapcsolatban. A Mi 8 egy iPhone X másolat. Nincs mit szépíteni ezen, a Xiaomi akkoriban egy az egyben lemásolta a legújabb iPhone-t, és ez sokaknak, többek között nekem sem volt igazán szimpatikus lépés.

A Mi 6 ezzel szemben az utolsó “hagyományos” csúcs Xiaomi. 16:9-es képarány, nagy káva és kis méret jellemzi. Ez utóbbi sokak számára a mai napig keresett tulajdonság. Bár a hardver már 4 éves, akkoriban mégis csak az abszolút csúcs Snapdragon volt, így a mindennapokra tökéletes alkalmas. Nyilván nem ezzel kell a legújabb játékokat játszani.

Mi a helyzet a magyar használt piacon?

Ezek után kíváncsi lettem, hogy vajon mi a helyzet itthon ugyanebben a témában. Mi 6-ból összesen egy darab eladó példányt találtam, 38 ezer forintos áron, de emellé van konkrétan minden, rengeteg tok, fólia, akksi, stb. A legolcsóbb Mi 8, amit találtam, az 36 ezer forintba kerül, tehát valamivel drágább, de a Mi 6 mellé rengeteg tartozék jár. Az átlag ár olyan 40-45 ezer forint környékén mozog. Nagyon megállapítani nem lehet, mert ahhoz kéne még pár eladó példány Mi 6-ból, de nagyjából hasonló áron vannak. A következő generáció, az általam is használt Mi 9 60-70 ezer forint környékén indul, ott tehát van releváns különbség.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek