ZETTA Smatphone Spanyol cég átragasztott Xiaomi telefonokat árult dupla áron!

1787
- Advertisement -

Egy napja, hogy hírt adtunk a Spanyol Xiaomi megalakulásáról, de máris gyűlnek a fekete felhők a Xiaomi körül. Ugyan is egy Spanyol cég a Zetta Smartphone úgy gondolta, hogy Xiaomi telefont fognak saját néven árulni. Nem az első eset már…

Egyszerűen fogták a Redmi telefonokat és átmatricáztak mindent, ami a Xiaomira utalhat.

Egyszerűen fogták magukat, Aliexpress, Bangood, Gearbest és egyáb oldalakról, ahol a legolcsóbban jutottak hozzá, bevásároltak és a dobozt, a telefon átmatricázták a saját logójukra, leírásukra. Beleírtak valótlan dolgokat, mint JBL, Gorilla Glass és hasonlók. De nem csak Xiaomi telefonnal, Doogee telefonokkal is eljátszották ugyan ezt. Ráadásul pofátlan dupla áron, mint egyébként az eredeti készüléket meg lehet vásásrolni.

A telefonokat módosított Xiaomi.eu és Cyanogenmod/LineageOS romokkal turbózták fel, hogy úgy tűnjön a saját megoldásuk fut rajta, amikkel eleve nem hozhatóak forgalomba.

Annyira kreatívak voltak a srácok, hogy a logó választásnál sem nagyon erőltették meg magukat, egy ezüst harapott makk valószínűleg a legjobb választás volt. DEMIÉRT?

Az egész csalás leleplezését az egyik legnagyobb spanyol fórum kezdeményezte a forocoches.com, amiért a spanyol felhasználók nagyon hálásak. Azóta a cég minden digitális csatornáját törölték és eljárást kezdeményeztek ellenük.

A csalásról bővebben spanyol nyelven itt olvashattok, Gugli bácsi csak segít fordítani:

https://elchapuzasinformatico.com/2016/10/zetta-la-fraudulenta-marca-smartphones-demuestra-la-picaresca-espanola/ http://andro4all.com/2016/10/estafa-zetta-smartphones 
http://www.teknofilo.com/el-movil-extremeno-zetta-milagro-espanol-o-humo-en-toda-regla/
http://www.elandroidelibre.com/2016/10/zetta-marca-extremena-xiaomi.html

- Advertisement -

COMMENT ON THE ARTICLE