- Advertisement -

Zelenszkij meghívta Elon Musk techmilliárdost, hogy látogasson el Ukrajnába, ha véget ért a háború. 

Volodimir Zelenszkij köszönetet mondott Elon Musknak az Ukrajnába küldött Starlink-műholdakért, amelyekkel az internetet biztosítják az országban. Az ukrán elnök videóhívásban fejezte ki háláját, egyúttal pedig meghívta az üzletembert, hogy ha rendeződik a helyzet, akár egy közös űrprogramba is belevágjanak. Musk közben kijelentette, a SpaceX a héten további műholdakat fog aktiválni Ukrajnában – from a The Guardian.

Korábban a Mihajlo Fedorov ukrán digitális fejlesztési miniszter a Twitteren fordult segítségért Elon Muskhoz az akadozó ukrán internet miatt. A milliárdos viszonylag gyorsan reagált a felhívásra: aktiválta a szolgáltatást Ukrajnában, valamint  terminálokat küldött az országba.

The Roszkozmosz orosz űrkutatási hivatal feje, Dmitrij Rogozin according to Elon Musk kimutatta a foga fehérjét azzal, hogy a tisztán polgárinak mondott Starlinkjével megjelent Ukrajnában, ugyanakkor hozzátette: nem személyesen őt okolja, hanem azt a Nyugatot, amiben sosem szabad megbízniuk. Musk erre annyit reagált, hogy a SpaceX csak segít megjavítani az ukrán internetet, ami “furcsa okokból kifolyólag” most nem működik.

Az orosz invázió kezdete óta komoly károkat szenvedett az ukrán internet, a nagyvárosokban, például Kijevben zajló heves harcok és robbanások megzavarták többek között a GigaTrans, az ország fő internetszolgáltatója működését is, amely más hálózatokhoz is kapcsolódást biztosít.

- Advertisement -

COMMENT ON THE ARTICLE