- Advertisement -

Kiszivárgott információk szerint a YouTube szép összeget ajánlj fel azoknak, akik podcast tartalmaikat videós formában is elkészítik. 

The Bloomberg tűzközeli forrásokra hivatkozva wrote., hogy a YouTube akár 50 ezer dollárral, azaz 17,7 millió forinttal is hajlandó megtámogatni az egyéni podcastereket, a podcasthálózatok pedig 200 illetve 300 ezer dolláros, azaz 71 millió és 106 millió forint támogatásért folyamodhatnak, amennyiben tartalmaikat a videómegosztón is közzéteszik. A busás összegért cserébe a vállalat tehát videós podcasteket kér, amely a gyakorlatban lényegében annyit tesz, hogy a tartalomkészítőknek evideózzák az adott beszélgetést.

A Google egyébként még októberben lehetővé tette a kanadai felhasználók számára, hogy az alkalmazás megnyitása nélkül hallgassák a videókat. Ez a funkció korábban csak a YouTube Premium előfizetők számára volt elérhető.

A podcast lényegében egy online hanganyag vagy hanganyag-sorozat, amely ingyenes online könyvtárakban vagy különböző applikációkon keresztül elérhető el, mint például a Spotify vagy az Apple Podcast. A podcastek egyik előnye, hogy szabadon megválaszthatjuk, mikor, milyen témájú adást, milyen eszközről szeretnénk meghallgatni, ráadásul az adásokat előre is le lehet tölteni, így akár internet nélkül is hallgathatjuk őket.

- Advertisement -

COMMENT ON THE ARTICLE