Xiaomi XPRINT - Portable photo printer for mobile phones

12404
- Advertisement -
()

2018. február 1.  – A Xiaomi ma egy újabb terméket mutatott be, ez az XPRINT festékszublimációs fotónyomtató, kifejezetten okostelefonokhoz fejlesztve.

 

Az extrém kicsi méret meglepő technológiát rejt magában. Azok számára, akik eddig kihagyták ez a fajta nyomtatási technológiát, röviden: A nyomtató belsejében egy száraz technológiás nyomtató egység található. Három fő részből áll, melyek a fólia henger, a nyomtatófej, és a fotópapír. A mechanika a fotópapírra továbbítja a színfóliát (3 színréteg, és egy negyedik védőréteg) egy hőleadásra képes nyomtatófej között. A művelet háromszor megy végbe, mely során egyenként kerül fel a 3 szín (cián, bíbor, sárga). Ezután egy negyedik – teljesen színtelen, átlátszó – védőréteg is a fotó felületére kerül. Ezzel egy tartósabb papírképet kapunk, mint a vegyszeres labor által előhívott (fényre érzékeny papírra), vagy tintasugaras nyomatok esetén. Maga a folyamat lassabb, de itt nem az a cél, hogy olcsón, és villámgyorsan kinyomtassuk a több száz nyári fotónkat. Ez a technológia  kisebb példányú nyomtatásra alkalmas, de kompakt hordozható méretű nyomtató cserébe bárhol könnyen kihelyezhetők. Legyen az kisebb rendezvény, vagy családi esemény. A legnagyobb előnye egy tintasugaras nyomtatóval szemben, a folyékony tinta mellőzése. Azaz mindegy, hogy heti, havi rendszerességgel, vagy épp évi 2 alkalommal használjuk, itt nem szárad be sem a patron, sem a nyomtatófej fúvókája. Nincs festékpazarlás, külön külön beszerzési procedúra. Az egész egységet (színfólia + papír) egyben vesszük meg, egyszerre fogy ki.

Most printers require a long connection process and are complicated to use. This is why many people use portable photo printers. As well as producing great pictures, they can fit in your pocket. You can even take it out in a café and print straight away. All you need to do is launch the app and enable Bluetooth connectivity.
In fact, the market is full of portable photo printers. It's nothing new, as there have been printers with a similar solution for decades, but at least 4x the size. But the version announced today beats them all in terms of pricing. The printer, made by Xiaomi's partner company Xprint, costs 399 yuan (63 dollars). This can be as much as 18-20.000 Ft in a good sale in online shops.
A legjobb hordozható fotónyomtatók a Kodak Dock & Wi-Fi 4 × 6 “-os fotónyomtató, a HP Sprocket, vagy épp a Polaroid ZIP. De mindegyik 100 dollár feletti áron. Ezért az XPRINT kemény ellenfél lesz a konkurencia számára.
The paper feeder of the Xiaomi Xprint Phone photo printer can hold up to nine sheets of photo paper at a time. As a gift, you will receive a pack of 20. The paper pack can also be purchased separately for around 1600-1800 Ft (20 pieces). Still much cheaper than the Fujifilm INSTAX paper, which can handle a similar photo size, where 10 pieces can be purchased for 2490-2890 in our country.

 

The printer won the 2018 IF Design Award, as did several Xiaomi products. But you can read about that in a later article.

How useful was this post?

Click on a star to rate!

Average rating / 5. Number of votes:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Since you found this post useful...

Follow us on social media!

Sorry this post was not useful for you!

Fix this post!

Tell us, how can we improve this post?

- Advertisement -

COMMENT ON THE ARTICLE