- Advertisement -
()

Az IDC népszerű kutatócége kiadta első felmérési adatait, amelyek a globális okostelefonok 2017 negyedik negyedévének eredményeit mutatja be. A globális okostelefon eladás 403,5 millió, ami 6,3% -os csökkenést jelent évről évre. A jelentés szerint a 2017-es év csúcs gyártói az Apple, Samsung, Huawei, Xiaomi és az OPPO, a piaci részesedések szempontjából.

Az Apple a több mint 77,3 millió darab szállítással viszi a mezőnyt és ez kétségtelenül a 2017-es csúcskészülékeinek, iPhone 8, 8Plus és iPhone X kiadásának az eredménye. A Samsung szorosan követi 74,1 millió bruttó szállítással. A kínai okostelefon gyártó, a Huawei megőrizte harmadik pozícióját és 2017 negyedik negyedévében körülbelül 41 millió telefont szállított.

Xiaomi lenyomta az OPPO-t, hogy feljöjjön a 4. helyre 28,1 millió egység bruttó szállítmánnyal. Érdekes megjegyezni, hogy a lista összes OEM-je közül csak a Xiaomi ért el jelentős növekedést a szállításban az előző év azonos időszakához képest. Xiaomi csak 14,4 millió Q4-es szállítást regisztrált a hatalmas 2016-os turné során. Az új szám azonban azt jelenti, hogy a kínai innovatív vállalat globális szállításai 96,9%-al nőttek. Az első 5 másik OEM-nek a szállítási mennyisége átlagosan 6,3%-al csökkentek évről évre. Még a kínai telefonkészítők, mint a Vivo, a Gionee kumulatív szállítási adatai szerint, akik a tavalyi év negyedik negyedévében nem kerültek fel a top 5-öt listára, mivel a szállítási mennyiségük 183,7 millióról 2016 óta 151,3 millióra csökkent.

Ezzel a bátorító eredményekkel a Xiaomit arra fogja ösztönözni idén, hogy új szuper termékeket adjanak ki és globálisan bővítse jelenlétét online és offline áruházakban. Tavaly a vállalat Oroszországban és Spanyolországban nyitott Európában és most a Xiaomi hamarosan be fog lépni Olaszországba.

How useful was this post?

Click on a star to rate!

Average rating / 5. Number of votes:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Since you found this post useful...

Follow us on social media!

Sorry this post was not useful for you!

Fix this post!

Tell us, how can we improve this post?

- Advertisement -