Xiaomi Mi Notebook Pro - Empowerment

3350
- Advertisement -
()

A Xiaomi  szeptember 11-én nagyszabású bemutatót tartott, ahol 3 termék kilétéről hullott le a lepel. a Mi MIX 2 érkezése biztos volt, rengeteg pletyka, és szivárogtatás látott napvilágot. A Mi Note 3-ról is egyre biztosabb információkat lehetett tudni. Meglepetés volt viszont a harmadik jövevény, melyről csak napokkal a bemutató előtt sejthettük, hogy bemutatja a Xiaomi. Ez volt a Mi Notebook Pro, ami ráadásul elsőként mutatkozott be. A gyártó első 15,6 hüvelykes képernyővel és a világon elsőként, 8. generációs Core i7 processzorral szerelt prémium notebookját.

Xiaomi Notebook Pro – Dizájn, hűtés, ergonómia

A Mi Notebook Pro továbbra is minimalista kialakítású, de most már a laptop is erősebb, mint korábban. A cég magnéziumötvözet-keretet használt a merevítéshez, melynek szemléltetése igen látványosra sikerült.

Hogyan demózták?  A Xiaomi saját Ninebot-jával annak utasa többször is áthajtott a notebookon, mely sértetlenül viselte a megpróbáltatásokat.

Egyelőre az eszközt egy színben (sötétszürke) gyártják, mely rendkívül elegáns megjelenést biztosít egy üzleti tárgyalás alatt. 1,95 kg súlyú, ami nem emeli a legkönnyebb ultrabookok közé, de még bőven kezelhető a tömege. A tervezésnél több újítást is bevetettek. A belső egyik különlegessége a hűtőrendszer, amely nagyobb hőcsövekkel és süllyesztett megnövelt méretű szimmetrikus ventilátorokkal rendelkezik. Így biztosítva, hogy a laptop hőmérséklete mindig ideális maradjon.

A Mi Notebook Pro nagyméretű 15,6 hüvelykes ( 72% -os NTSC színskála) FullHD képernyővel rendelkezik Gorilla© Glass 3 védelemmel és 6,52 mm-es keskeny keretekkel. A kijelző igazi prémium érzetet kelt a felhasználóban. A hosszanti kávák nem olyan vékonyak, mint a Dell XPS 15 (2017), de figyelembe véve a Xiaomi Notebook Air sorozatát – ez drasztikus javulás.

A Mi Notebook Pro egyéb jellemzői közé tartozik a teljes méretű billentyűzet és az ujjlenyomat-feloldás.

A billentyűzet nagy változáson ment keresztül. Sajnos numerikus billentyűzetet nem kapott, bár a notebook 15,6″-os mérete már indokolná. Az Air sorozatával összehasonlítva a Xiaomi Notebook Pro billentyűzetének színét feketére cserélték, ahelyett, hogy a matériát ezüst vagy arany színezéssel oldották volna meg. A billentyűút javult, már 1,5 mm-es. Szerencsére a billentyűzet még mindig teljes méretű, professzionális háttérvilágítással rendelkezik.A legjobb része az, hogy a nyílbillentyűk közötti távolság nőtt, és a gombok, például a Home, End, a Pg Up, és a Pg Dn bekerültek. A  szimmetrikus elrendezés hasonló felhasználói élményt nyújt, mint az asztali billentyűzet.

A Xiaomi büszkén hasonlítja össze notebookját az Apple MacBook Pro 2017-tel. A notebook 1,5 mm-rel vékonyabb, mint a MacBook Pro. A Xiaomi  két teljesen felszerelt C típusú portot, 2 db USB 3.0 portot, 3 az 1-ben microSD slotot, HDMI portot és a 3,5 mm-es audio csatlakozót helyezett el a készüléktest két oldalán. A csatlakozási elrendezés sokkal jobb, mint bármely más 15,6 hüvelykes notebook esetén, beleértve az Dell XPS 15-öt, a HP Specter 15-öt, a Macbook Pro-t és a Asus Zenbook-ok.


Xiaomi Notebook Pro – A hardver

Az új noteszgép specifikációit illetően a Xiaomi Notebook Pro a legfrissebb 8. generációs Intel®Core i5 / i7 processzora, 4 mag 8 szálon fut, és akár a 4GHz-et is képes elérni. A korábbi szivárogtatás igaz volt.


A Mi Notebook Pro három különböző változatban érhető el:

  • Core i7 / 16 GB RAM
  • Core i7 / 8 GB RAM
  • Core i5 / 8 GB RAM

The 8 és 16 GB-os változat is kétcsatornás, DDR4-es (2400 MHz-es) memória modul.
Rendelkezik továbbá egy 256 GB-os PCI-E / NVMe SSD-vel (a kettős foglalat miatt bővíthető), dedikált NVIDIA GeForce MX150 grafikus kártyával, és két Wi-Fi antennával 802.11ac.

 

Amint azt az illusztrációkon láthatjuk, a teljesítménnyel nem lesznek problémák. Üzleti gépnek tökéletes, de nem jön zavarba kisebb Photoshop munkáktól, vagy épp 1080p/4K videók vágásától, de 3D renderelést is végezhetünk a Xiaomi legerősebb notebookján.

Az akkumulátor töltöttsége akár 60 watt is lehet, az 1C gyors töltést támogatja.
Az akkumulátor 50% -os feltöltése mindössze 35 perc alatt.

Xiaomi Notebook Pro – Árképzés 

A Core i7 + 16 GB-os memóriával rendelkező laptop csúcs verziója 6999 yuan ($ 1076). A másik két változat a Core i7 + 8 GB RAM és a Core i5 + 8 GB RAM értékével 6399 yuan (984 dollár) és 5599 yuan (860 dollár).
Magyarországi forgalmazásról egyelőre nincs hír. Viszont EU raktárból hamarosan elérhető lesz, és az EU Expressz szolgáltatást választva megúszhatóak az egyéb terhek is. Magyar billentyűzet nincs, be kell érjük az angol kiosztással. Választható kínai / angol Windows 10 operációs rendszerrel szállítják.

How useful was this post?

Click on a star to rate!

Average rating / 5. Number of votes:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Since you found this post useful...

Follow us on social media!

Sorry this post was not useful for you!

Fix this post!

Tell us, how can we improve this post?

- Advertisement -

COMMENT ON THE ARTICLE