- Advertisement -
()

A Xiaomi nem hamarkodta el népszerű, Android TV rendszert futtató eszközének, a Mi Box 3s-nek frissítését. Bár a Mi Box-ból létezik többféle variáció (eltérő kialakítás és hardver) igazán sikeres Ázsián kívül csak a nemzetközi kiadás (Mi Box 3 4K) volt, stock Android TV rendszerrel. Csupán ez a változat tartalmaz – gyárilag – teljes magyar nyelvet, és élvez Google Play for Android TV támogatást. Persze főzött ROM segítségével a kínai verziókon is megoldható, de ez már egy másik történet.
The Mi Box 3s illetve a Mi Box 3 4K Int. verzió 2016-os bemutatója után sokan 2017-re vártuk az utódot. A sok kütyü és telefon mellett ez viszont teljesen feledésbe merült. Örvendetes viszont, hogy a mai napig beszerezhető a 3-as 4K verzió, melyet még magyar szolgáltató is fölvett pár hétre a kínálatába. A magyar Xiaomi rajongók között is népszerű az eszköz, jómagam is közel egy éve használom teljes megelégedéssel.

A mai napon viszont a Xiaomi hivatalos képet adott ki, melyen a közelgő utód bemutatójának dátuma is szerepel. A gyártó bejelentette, hogy január 29-én elindítja a Mi Box 4 Android TV-t Kínában. Hivatalosan a Mi Box 3s utóda lesz, így a szögletesebb oldalsó élek, és a fehér szín dominálhat a Mi Box 4 esetén is. (ez egyébként az illusztrációból is kikövetkeztethető)

A hivatalos hirdetésből kiderül, hogy a Xiaomi Mi Box 4 esetén megmarad a hangvezérlés, valamit támogatja a hang- és videofelvétel vezérlést is. Azaz képes lesz akár hangutasítás segítségével is műsorrögzítésre.
A Xiaomi Mi Box 3S-hez képest a Xiaomi Mi Box 4 továbbra is a PatchWall AI operációs rendszert használja hangvezérlés támogatásra. A hangvezérlés/hangutasítás kibővített alkalmazására képes lehet a Xiaomi termékekkel is, mint például a Xiaomi robot porszívót, a Xiaomi intelligens LED-es lámpa stb. A Mi Home rendszer integrációjáról azonban még nincs hír. Mivel a Xiaomi ebben az évben jelentős forrásokat szán a mesterséges intelligencia fejlesztésére, ezek az információmorzsák hihetőnek tűnnek. A mesterséges intelligencia folyamatosan figyelemmel kísérheti a felhasználó nézési szokásait, hogy különböző típusú tartalmakat javasoljon.
A Mi Box 3s támogatást nyújtott különböző típusú videofilmekhez a Tencent, Youku, Iqiyi, Sohu videó site Big Four stb. videóihoz, melyek a nemzetközi verzióból kimaradtak. Ázsián kívül inkább a YouTube, Netflix, Hulu, HBO Go, és egyéb, főkét amerikai műsorszolgáltatók alkalmazásait találhatjuk meg a Mi Box 3 4K Int. verzióban. Ez egy új, továbbfejlesztett távirányítóval jöhet az utód és Wi-Fi 802.11 b / g / n / ac; 2,4 Hz és 5 GHz-es kétsávos Wi-Fi; Bluetooth 4.1, valamint a Dolby és a DTS hang támogatás továbbra is adott, ahogy a HDR támogatás is.
Tehát a Mi Box 4 okosabb lesz, és várhatóan hardveres fronton is komoly előrelépésre számíthatunk. Részemről a combosabb RAM/ROM lenne a lényeg, illetve a microSD bővítés, és a dupla USB port, valamint az Ethernet csatlakozó. Hogy a Mi Box 4 esetleg betöltheti-e egy Gateway szerepét AI támogatással, és elérhető lesz-e majd a nemzetközi változat is (csirkelábas alkalmazások nélkül, magyar nyelven), az csak január 29-én derül ki.
Hétfőn részletesebb beszámolóval várunk benneteket.

How useful was this post?

Click on a star to rate!

Average rating / 5. Number of votes:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Since you found this post useful...

Follow us on social media!

Sorry this post was not useful for you!

Fix this post!

Tell us, how can we improve this post?

- Advertisement -