- Advertisement -
()

Mint azt tegnap megírtuk, a Xiaomi Indiába fektetett milliókkal kívánja fellendíteni az ország mobil iparágát. A következő állomása ennek a harmadik Xiaomi gyár megépítése és megnyitása volt, amit a Hipad Technologies akkumulátor gyártó céggel karöltve vitt véghez. A gyár az Uttar Pradesh tartománybeli Noida városában épült és ott gyártják az új Xiaomi PowerBank-okat.

A Noida központú gyár több mint 230.000 négyzetméter területen fekszik és termelékenysége már elérte a percenként 7 PowerBank előállítását. A gyár jelenleg több mint 500 embernek ad munkalehetőséget és ez folyamatosan nő.

A cég bejelentése alapján az indiai gyárban a két legújabb hordozható külső akkumulátort gyártják, a Xiaomi Mi PowerBank 2i 10.000 mAh és 20.000 mAh változatait. A kisebbik változat helyi ára 799 indiai rúpia, ami “kábé” 3.270 forintnak felel meg, a nagyobbik pedig 1.499 Rs ~ 6.130 Ft.

20.000 mAh
10.000 mAh

Az “i” a nevek végén Indiát jelent, ezzel sulykolva, hogy ezek bizony itt készülnek. A aksik Indiában mától kaphatóak a helyi webáruházakba, mint Mi.com, Mi Home, Amazon és Flipkart.

A 20 000 mAh teljesítményű aksi egy polikarbonát tokban található és két USB porttal rendelkezik. Az USB portok 5.1 V / 3.6 A teljesítményt adnak ki, még akkor is, ha két eszköz egyidejű töltése folyamatban van.

A gyors töltést is támogatja, de csak akkor, ha egy készülék van töltés alatt. A bekapcsológomb kétszeri lenyomásával lassú töltést tesz lehetővé alacsony eszközökhöz, például a Bluetooth headsethez és a fitnesz karkötőhöz. A készülék súlya 358 gramm.

A 10 000 mAh-os Mi Power Bank 2i kettős eloxált alumínium kivitelben, 14,2 mm vastagsággal készül. Ez is két USB portot tartalmaz, amelyek támogatják a laptopok, táblagépek és okostelefonok 5V / 2A, 9V / 2A és 12V / 1.5A töltési lehetőségeket. A készülék súlya 240 gramm és vastagsága 14,2 mm.

A cég szerint a 20,000mAh Mi Power Bank 2i teljes mértékben feltöltheti a Mi A1-et 4,3-szor, az Apple iPhone 7-et 7,1-szer és az iPad Mini 4-et körülbelül 2,5-szer, míg a 10,000mAh-os Mi Power Bank 2i a Mi A1-et 2,2-szer, iPhone 7 kb. 3,5-ször és a iPad Mini 4-et 1,3-szor.

 

 

 

Manu Kumar Jain, a Xiaomi India vezetője mondta:

Fenomenális növekedést láttunk rövid idő alatt, és ennek egyik legfontosabb oka India iránti elkötelezettségünk. A legjobb minőségű technológiát megfizethető áron szeretnénk elérni, és a helyi gyártás segít nekünk ebben.

Az új gyáron kívül Indiában a Xiaomi még másik kettőt üzemeltet Andhra Pradesh városában, amelyek okostelefonok gyártásával foglalkoznak a Foxconn-al karöltve. A telefon gyárakban nagyjából 5000 ember dolgozik és ennek többsége nő. A munkahelyek számát folyamatosan növelik, ahogy a termelés növelését a piac megköveteli és nem zárkóznak el további gyárak létesítésétől sem!

How useful was this post?

Click on a star to rate!

Average rating / 5. Number of votes:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Since you found this post useful...

Follow us on social media!

Sorry this post was not useful for you!

Fix this post!

Tell us, how can we improve this post?

- Advertisement -